Jandarmii montani de la postul Colibița au un nou traseu turistic pentru misiuni specifice: porțiunea de pe Via Transilvanica din zona localităților Bistrița-Bârgaului și Orheiul-Bistriței. Ei au parcurs traseul pentru a acorda sprijin turiștilor, dar și pentru acțiuni de ecologizare și întreținere.

„Jandarmii montani Colibița – acțiuni de patrulare pentru sprijinul turiștilor pe Via Transilvanica
Traseul Via Transilvanica din zona localităților Bistrița-Bârgaului și Orheiul-Bistriței a fost parcurs de către jandarmii montani din Colibița, cu scopul de a acorda sprijin turiștilor care vizitează această zonă. Totodată, jandarmii montani au ecologizat porțiuni ale acestui traseu și au remediat anumite indicatoare turistice care erau căzute.

Via Transilvanica este un drum extins, conceput de către Asociația Tășuleasa Social și urmează a fi realizat în mai multe etape. Conform site-ului: www.viatransilvanica.com, în anul 2018 au fost realizați primii 100 de km iar în 2020 au mai fost finalizati alti 684 km pe raza judetelor: Suceava, Bistrița-Năsăud, Mureș, Harghita, Brașov și Mehedinți. Conform aceleași surse, la final traseul va avea 1000 de km și a fost conceput pentru cei cărora le place să călătorească la pas pe potecile țării“, se arată într-un comunicat de presă al jandarmeriei.

SPUNE-TI PAREREA