Astăzi, 29 iulie 2020, Ziua Imnului Național a fost celebrată la Bistrița, la statuia poetului Andrei Mureșanu din Piața Centrală, cu o ceremonie militară la care au luat parte mai multe oficialități și persoane din viața publică. Aceștia au transmis, de asemenea, mesaje pe paginile lor de socializare.

Emil Radu Moldovan, președintele Consiliului Județean Bistrița-Năsăud: „După 172 de ani, versurile sale continuă să fie un manifest“

„Deșteaptă-te române!
Simbolul unității noastre naționale, Imnul “Deșteaptă-te române”, sub semnul căruia poporul nostru a trăit bucurii, victorii, dar și cele mai grele momente din istorie, este sărbătorit astăzi.
După 172 de ani, versurile sale continuă să fie un manifest, o obligație istorică la unitate, la armonie, dar și la lupta pentru a face bine, pentru a crește România.
Din orașul poetului Andrei Mureșanu, cel care a reușit să pună pe hârtie esența poporului nostru în 11 strofe, cu o emoție ce a străbătut timpul, vă doresc • La mulți ani, în unitate! •
Cinste Imnului Național, României și tuturor românilor!“

Stelian Dolha, prefectul județului Bistrița-Năsăud: „Vorbește despre toate momentele de cumpănă depășite cu bine de acest popor.“

„La mulți ani Imnului Național, la mulți ani România! Astăzi, când umbra pandemiei aduce neliniște în sufletele noastre, versurile Imnului nostru de suflet, dar și muzica, izvorâte din însăși ființa neamului românesc trezesc nu doar emoție, dar și o energie aparte care vorbeste despre toate momentele de cumpănă depășite cu bine de acest popor.
Să ascultăm azi versurile Imnului Național al României și să le lăsăm să ne învăluie în emoție, să ne insufle curaj și speranță.“

Cristian Niculae, viceprimarul municipiului Bistrița: „Imnul nostru transmite cel mai puternic și mai vibrant mesaj către români“

„Astăzi este o zi specială. Este ziua imnului național!
Este o zi specială pentru România și îndeosebi pentru Bistrița, pentru că versurile imnului au fost scrise de către bistrițeanul nostru, poetul Andrei Mureșanu.

România a avut de-a lungul istoriei momente cu o mare încărcătură patriotică – Revoluția de la 1848, Războiul de Independență, Primul și cel de-al 2-lea Război Mondial, Mica și Marea Unire, iar, mai recent, Revoluția din 1989.

Toate aceste momente definitorii ale existenței noastre ca popor și națiune, au fost întregite și completate de imnul României ”Deșteaptă-te, române!”.

‼️ Imnul nostru transmite cel mai puternic și mai vibrant mesaj către români: să ne deșteptăm, să fim mândri că suntem români, să apreciem și să respectăm valorile noastre, să credem în Dumnezeu și în puterea noastră de a merge înainte!

Sunt mândru că acest imn încărcat de semnificație și emoție a fost scris de către poetul Andrei Mureșanu. Sunt sigur că toți bistrițenii simt la fel!

Haideți să ne gândim la toti acei bistrițeni care au facut lucruri importante pt Romania si pt județul nostru.
Toti acei pt care „NOI” a insemnat mai mult decat „EU”.
Toți acei care au pus interesul comunitatii înaintea intereselor personale.

Avem datoria morala, noi, toti bistritenii, și în special cei implicați în administrarea și politica județului, să facem la fel.

Vreau ca Bistrița să fie locul in care copii nostri, să se întoarcă după studii pentru a-și întemeia o familie, locul care oferă stabilitate și siguranța tuturor celor care trăiesc aici, dar și liniște și pace bunicilor noștri.

‼️ Sunt sigur ca vom reuși sa facem asta! Sunt sigur ca fiecare bistrițean va face totul pentru a fi mândru de orașul lui!

Pentru că este vorba despre NOI, este vorba despre Bistrița!“

Mihaela Ivan, consilier al președintelui Consiliului Județean Bistrița-Năsăud: „Patriotismul se simte, nu se explică“

„Deșteaptă-te române! 🇹
Și la fel cum patriotismul se simte, nu se explică, versurile imnului nostru trebuie ascultate și fiecare-n parte, să le simtim, să le-nțelgem și să continuăm împreună „să dăm dovezi la lume/Că-n aste mâini mai curge un sânge de roman.”
Sunt aceleași versuri care, de 172 de ani, ne spun să luptăm pentru țară, să ne deșteptăm, să fim în armonie. Pentru că exact cum cele 11 strofe ale imnului au sonoritate și semnificație doar împreună, România este puternică doar unită.

Să fim deștepți, să deșteptăm România cu fapte îndrăznețe, curaj și mândria că noi suntem români!“

SPUNE-TI PAREREA