Cristian Niculae, viceprimarul municipiului Bistrița și candidatul la Primărie a anunțat că lucrările din cadrul proiectului cu piste de biciclete au început.

S-au început lucrările pe primul tronson, care promite să arate o altă față a orașului: Drumul Dumitrei Vechi-Eroilor-Romană-Dimitrie Cantemir.

Proiectul valorează 4,5 milioane de euro și este finanțat din fonduri europene. Acesta înseamnă 26 de kilometri de piste pentru biciclete pe 28 de străzi din oraș, care alături de  „Linia Verde” și “Axa Decebal-A. Mureșanu-Năsăudului” vor pune la dispoziția bistrițenilor o rețea de peste 50 de km de piste.

„În doi ani vom avea un oraș mai aerisit din punct de vedere al traficului, mai puțin poluat, mai frumos și mai verde, această rețea de piste de cicliști încurajând folosirea bicicletei în detrimentul autoturismului personal și totodată un stil de #viață sănătos și activ.

Un lucru bun pentru Bistrița este faptul că firma ce realizează aceste lucrări este o companie locală, cu angajați bistrițeni, ceea ce duce la întărirea mediului economic local.”, declară Cristian Niculae.

2 COMENTARII

  1. Construirea pistelor de biciclete nu trebuie să conducă la probleme suplimentare în desfăsurarea traficului auto prin îngustarea părtii carosabile a străzilor sau la disparitia unor locuri de parcare. Pentru asta există solutii cum ar fi reconfigurarea de străzi cu sens unic care permit construirea de piste de biciclete, concomitent cu fluidizarea traficului auto.
    Dar pentru că pe edilii Bistritei nu-i duce capul ei sacrifică lătimea benzilor de circulatie auto pentru a face loc unor piste de biciclete. Spre exemplu, chiar in cazul străzii Eroilor aflată în lucru, ar fi nevoie cel putin de redeschiderea trecerii la nivel cu calea ferată în zona strazii Romană, care a existat inainte pe vremea comunistilor. Asta ar permite ca străzile Eroilor si Artarilor separate doar de calea ferată, să fie organizate ca străzi cu sens unic, ceea ce ar facilita amenajarea de piste de biciclete pe cele două străzi , dar si crearea unei fluidizări a traficului pe portiunea dintre strazile Drumul Dumitrei Vechi si Romană. Dar unde nu-i cap… e multă prostie.

  2. Mă bucura inițiațiva
    Dar 26km de piste la 4,5 milioane de euro, cred ca fie sunt pasarele suspendate sau tuneluri sau cateva case si blocuri de apartamente vor fi mutate pentru acest proiect

SPUNE-TI PAREREA