Mihaela Ivan, consilier în cancelaria președintelui CJ BN, Emil Radu Moldovan, critică omisiunea Guvernului PNL de a achiziționa ventilatoare pulmonare. Creșterea cazurilor de Coronavirus a dus la un grad mai mare de ocupare a locurilor de la terpie intensivă, iar Guvernul a semnalat acest lucru.

„Guvernul PNL ne transmite că NU mai sunt locuri la terapie intensivă și că ventilatoarele pulmonare sunt insuficiente. Ce faceți de jumătate de an? Cine v-a împiedicat să achiziționați ventilatoare? Să nu cumva să reveniți la tema aceea cu „visteria goală”, când voi ați risipit 50 de milioane de euro pentru propaganda mascată sub forma campaniei de informare a populației“, a precizat Mihaela Ivan.

E a arătat, de asemenea, cu suma putea fi valorificată în multe feluri, în domeniul protecției și serviciilor sanitare.

„De cei 50 de milioane de euro se puteau cumpăra:
• 2.000 aparate de ventilație mecanică
• 133.000.000 măști de protecție
• 10.000.000 combinezoane de protecție
• 20.000.000 viziere de protecție
• 8.000.000 litri dezinfectant
• 35.000.000 litri combustibil pentru ambulanțe.

Însă, ventilatoare pulmonare NU, relansare economică ioc, comunicare cu bâlbe și vid legislativ DA, achiziții suspecte DA etc.
Vorba cuiva, România se sufocă, numai Guvernul respiră ușurat că poate, poate nu se mai pot ține alegeri. Că asta i-a fost PNL-ului grija anul ăsta: ba anticipate, ba alegeri la termen… .
Cu voi, România se sufocă!
O să rămâneți în istorie, călăii țării“, mai spus ea.

SPUNE-TI PAREREA