Statutul partidului nu îi mai permite lui Traian Ogâgău să candideze la Sângeorz Băi din partea Partidului Național Liberal, având, la activ, două dosare penale, unul pentru conflict de interese, altul pentru refuzul de prelevare de probe în scopul testării alcoolemiei la volan.

În privința dosarului care vizează conflictul de interese, Traian Ogâgău a scăpat de condamnare, după ce i-a acordat tatălui său un teren al Primăriei, fără hotărâre de Consiliu Local.
El fusese condamnat la un an de închisoare cu suspendare și interzicerea dreptului de a ocupa o funcție publică în prima instanță, la Judecătoria din Năsăud. Primarul a contestat decizia și Curtea de Apel Cluj i-a dat câștig de cauză.
Ulterior, primarul a apărut e lista celor aflați în conflict de interese, conform unui comunicat transmis recent de către Agenția Națională de Integritate. Ogâgău are probleme și cu un alt dosar penal, fiind condamnat în primă instanță.

În luna noiembrie a anului 2016, Traian Ogâgău s-a ales cu un dosar penal după ce a refuzat să i se pună fiola, în timp ce afla la volan. Incidentul s-a petrecut în noaptea de 26 spre 27 noiembrie 2016, când, în urma unei acțiuni de control în trafic, Traian Ogâgău a fost oprit de polițiști chiar în orașul în care este primar.

Soluția pe scurt a fost dată recent de către Judecătoria Năsăud. Primarul a fost condamnat la un an de închisoare cu suspendare, dar și 80 de ore de muncă în folosul comunității, în propria primărie. Sentința nu este definitivă.

Între timp, patru consilieri locali l-au lăsat baltă și s-au alăturat candidatului PSD, Daniel Suciu. Ei au apărut într-o emisiune TV în care și-au explicat opțiunea precizând, printre altele, că au fost deranjați de atitudinea primarului. Unul dintre consilieri a precizat, de asemenea, că, în ciuda problemelor cu legea, PNL-ul îl va susține pe Traian Ogâgău, ca independent. De asemenea, liberalii nu își vor pune candidat la Sângeorz Băi, asta după ce liderul PNL BN declarase că partidul nu îl va mai susține pe Traian Ogâgău.

Traian Ogâgău a vorbit timp de mai bine de o oră, într-un LIVE pe facebook, în care le-a dat replica celor patru consilieri care l-au părăsit și a subliniat că va candida independente, dar va fi susținut de PNL.

Vă aliați toți împotriva mea? Nu împotriva mea… a noastră, a sângeorzenilor, în ideea că voi fi dat afară pe ceva dosar penal și veți scăpa de mine? Nu v-ajută Bunul Dumnezeu! Aveți încredere dragi sângeorzeni că toate lucrurile merg strună. Am auzit că acum merg pe la oameni și zic că n-are rost să-l mai votați pe Ogâgău, că degeaba câștigă următorul mandat, că va fi dat afară. Lasă mă să vedem la momentul potrivit! Nu vă pronunțați voi înainte instanțelor de judecată. Dacă va fi, vor fi alegeri, când vor fi. Nu vă bateți voi capul cu treaba asta, nu îmbârligați oamenii. Lăsați oamenii în pace! Nu avem nevoie nici de președinte de Consiliu Județean, că nu ne-a ajutat cu nimic. Nici nu ne-a ajutat, nici nu ne-a încurcat. Ne-am descurcat noi, cum am putut.
Și vouă ce vă trebe mă, până la urmă?
V-a promis că vă rezolvă intersele? Nu cred că apucă. N-are cum, aici. Numai dacă sângeorzenii asta își doresc.
De voi depinde. Dați-mi și Consiliul Local să le demonstrăm că nu e așa cum zic ei. Sau să spună cu ce i-am supărat așa tare! Că suntem prieteni de ani de zile, ne putem și altoi seara la un pahar de vine. Atât de sensibili au devenit că nu le poți zice nici dute-n colo. Cătau motive și dacă ziceam mergi mai încolo… orice motive ca să creeze de fapt, acest circ, și să mă facă de o alură de dictator. Vă trebuie un primar care să vorbească toată ziua frumos? Ați avut unul timp de 16 ani… Ori un luptător care să facă treabă?
Bă, da primaru nu-i popă și nici popa nu-i primar. Să ne înțelegem Primaru are treabă.
Să confruntă cu zeci de mii de probleme în fieare zi. Ce atitudine, mă? La treabă!“, a spus Traian Ogâgău.

Acesta a mai precizat că a luat măsuri pe statutul Partidului Național Liberal când a cerut excluderea din PNL a celor patru consilieri, în timp ce ei se aflau în concediu. Pe același statut, el nu mai poate fi susținut de partid, dar, totuși, liberalii vor face acest lucru „pe din dos“, deși organizația a militat intens pentru ideea „fără penali în funcții publice“.

„Eu am luat măsuri pe statutul, pe legea Partidului Național Liberal. Voi mi-ați spus că nu mă mai susțineți, de multă vreme. De când nu s-au rezolvat treburile. Păi ce să fac cu voi, mă? Să mă uit la voi cât sunteți de frumoși?
N-ați vrut să plecați de bună voie, să vă dați demisia cum v-a rugat și președintele din Bistrița și alți colegi de-ai noștri… Păi vă dăm afară. Și normal, când ați fost în concediu, ca să scap de gura voastră, s-a aplicat regula. Ca să nu îmi mai bateți capul toată ziua.
Dar eu zic că lucrurile sunt foarte clare.
Mai băgați vrei două trei dosare, da de scăpați de mine! Atâta puteți? Să mergeți cu băiatul din Micești?

PNL-ul, dragi sângeorzeni, mă susține pe mine, candidatul independent Traian Ogâgău. Că așa-s legile, așa-s dosarele făcute de băieți, cu voia sau fără voia lor. Că cineva le duce acolo, le pune în toporîște. Voi candida independent, cu lista Partidului Național Liberal. Simplu! Nu-i complicat deloc!“, a precizat Ogâgău.

SPUNE-TI PAREREA