Patru consilieri locali din Sângeorz-Băi, aleși în 2016 pe lista Partidului Național Liberal, au ales să îl sprijine, anul acesta, pe Daniel Suciu (PSD), care candidează pentru a doua oară la primăria orașului-stațiune.

„I-am respectat când eram adversari, pentru că asta este regula de bun simț în democrație: adversarii se respectă, se luptă dar nu se dușmănesc! Același respect li-l port și acum, când au ales să mă sprijine într-un demers peste partide și orgolii, acela de a opri acest circ nesfârșit și de a reda orașul fiecărui locuitor al său. Cristi, Vasile, Marius și Cătălin, mulțumesc pentru decizia aceasta, deși știu că nu a fost chiar simplu. Sper ca și alții să vă arate același respect, pentru că în ultimii patru ani nu voi sunteți cei care v-ați schimbat, ci altcineva. Bine ați venit în echipă!“, a transmis Daniel Suciu.

La rândul lor, consilierii au explicat în cadrul unei emisiuni Sângeorz-TV, de ce au ales să îl susțină pe Daniel Suciu. Cristian Pop, Marius Voicu, Cătălin Sfrengeu si Vasile Nistor au făcut parte din echipa primarului Traian Ogâgău, dar au fost nemulțumiți de activitatea sa. Aceștia au fost dați afară din partid, dar au contestat decizia în instanță.

„Au fost două opțiuni, una e Ogâgău, alta e Suciu. Prima a picat, pentru că el a vrut, ne-a exclus din partid, noi suntem în judecată cu partidul. Mai grav de atâta e că acum o săptămână, președintele PNL Bistrița-Năsăud a declarat că domnul Ogâgău nu va candida din partea PNL. Cu cine să mergi de la PNL, că nu este candidat de la PNL. Vom susține Alianța pentru Bistrița-Năsăud și ne vom duce până la capăt”, a declarat Vasile Nistor.

„Vorbim de faptul că PNL nu susține penalii, dar, pe după casa nănașului, susține penalii. La nivel local, din prima experiență pe care am, avut-o, pot să spun că nu se gândește politic ci, în Consiliul Local, se gândește pe problema care trebuie dezbătută și votată și care privește cetățeanul. Cel mai important lucru pe care ar trebui să-l înțeleagă cetățenii este că, la nivel de comunitate, ei sunt reprezentați de consilierii locali, nu de primar. Primarul e pus să gestioneze banii comunității. Întrebarea se pune: când ai două opțiuni, pe cine pui să gestioneze banii tăi: pe unul care are deja două dosare penale și a dovedit că și-a băgat mâna până în gât și picioarele în banul comunitar sau pe unul care vine nou, își prezintă bunele intenții, are o anumită educație, nu are dosare penale? Faceți alegerea!” a spus consilierul Marius Voicu.

„Ce ar trebui să conștientizăm noi când mergem la vot. Primarul ales de noi nu este șeful nostru, nu este stăpânul nostru. Este ales să facă muncă pentru noi. Nu se poate ca o singură persoană să facă de capul lui, ce vrea, fără să se consulte cu nimeni. Nu este vorba despre partide, este vorba despre oameni și despre proiecte. Am ales să îl susținem pe domnul deputat Daniel Suciu pentru că ne-am săturat de circ, ne-am săturat de înjurături, ne-am săturat să vină să ne filmeze în sala de ședințe fără să ne spună și să scoată dintr-un context ce vrea dânsul, să fim batjocoriți pe Facebook. Avem nevoie de un om care să fie responsabil. O să îl susținem pe Daniel Suciu, fără apartenență politică”, a spus Cristian Pop.

„Dacă vrei să te voteze, trebuie să fii atent ce vrea cetățeanul. Mi-a fost greu să aleg drumul ăsta, dar este prima dată când nu mă gândesc la partide. Mă gândesc la 17 oameni sinceri, cu coloană vertebrală, care să gândească pozitiv și numai bine pentru comunitate și la un primar cu care poți să stai la masă să vorbești”, a spus Cătălin Sfrengeu.

SPUNE-TI PAREREA