Conform Instituției Prefectului Bistrița-Năsăud, primarul Vasile Găurean, alesul de zeci de ani ai locuitorilor din Galații Bistriței, a făcut o declarație după externarea din spital, fiind vindecat de COVID-19.

”Am trecut printr-o experiență amară de tot. Am fost pur și simplu mort. Din sicriu am înviat. Nu e o glumă. Virusul ăsta e foarte periculos și atacă organismele în diferite moduri. De exemplu, unul care mai are și alte boli, ca mine, suferind de diabet, este atacat. Mi-a mâncat aerul, oxigenul din plămâni. N-am mai avut aer la un moment dat… Nu am putut să suport deloc, deloc masca cea mare. Cum mi-o punea, mă sufocam și nu mai trebuia mult să… nu știu, că dacă mă intuba, eram dus. Eram mort. O asistentă, săraca, a stat cu mine toată noaptea și am rugat-o: te implor, nu-mi lăsa masca că mor acum. Te implor, lasă-mă 10 minute, ia-mi-o 5 minute, și iar, și în momentul în care îmi lăsa masca, creștea valoarea de oxigen la 90-91 și tot așa. După, am stat trei zile cu masca aia mică și pe urmă, când, cât de cât s-a ameliorat situația, m-au dus la interne și acolo mi-au dat întruna oxigenul. În cursul zilei de ieri m-au externat, acum sunt acasă în pat, dar sunt foarte, foarte slăbit. Nici n-am putut mânca, nici n-am putut vorbi. Am văzut iadul. Cam așa arată iadul. Infernul ăla, să stai acolo, în fața mea a murit o doamnă, dincolo altul intubat… În momentele alea, simți că te stingi, că te duci. La primele simptome tușeam și simțeam că îmi sar plămânii din piept afară. Am stat trei săptămâni internat. Nu e glumă, e foarte periculos, recomand tuturor să respecte regulile pentru că de asta sunt în țara asta legi, ordine. Nu sunt făcute aiurea, trebuie respectate de toată lumea. Dacă zice să porți masca și noaptea când dormi, să dormi cu ea, să nu ți se întâmple nimic”, a postat pe Facebook Instituția Prefectului, după cele spuse de primar.

Stelian Dolha, prefectul județului, în urma decesului femeii de 46 de ani de la Leoni și a cazului domnului primar Vasile Găurean, a ținut să facă un anunț:

„Sunt doar două exemple nefericite – unul al unui pacient ajuns în stare gravă, iar altul un deces cauzat de acest virus nemilos. Da, avem și cazuri în care coronavirusul nu se manifestă, avem acești pacienți asimptomatici care trec cu ușurință până la vindecare, însă nu putem să ne bazăm pe acest lucru. Modul în care acest virus ne afectează este atât de versatil și nu știm la ce să ne așteptăm. De aceea este imperativ să ne protejăm, să purtăm corect masca de protecție, să respectăm măsura distanțării sociale, precum și regulile de igienă. Haideți să oprim răspândirea acestui virus nemilos, haideți să salvăm vieți! Putem fi eroi purtând masca, păstrând distanța!”

Foto: Facebook Emil Radu Moldovan

SPUNE-TI PAREREA