Din păcate, România nu a existat la negocierile din aceste zile cu liderii europeni. S-a plecat cu traista plină de promisiuni și s-a venit cu ea goală, spune consilierul președintelui CJ, Mihaela Ivan.

„Fără mască, Președintele Iohannis ne-a anunțat că am luat 79,9 miliarde de euro, de la UE. 

Minciună.

Ce NU spune Iohannis?

• Peste 16 miliarde sunt împrumuturi

• 30 de miliarde erau oricum alocate

• Ce bani vin, nu vin acum, ci cândva în viitor (2021-2027)

• 16 miliarde sunt granturi (pe care le luăm DOAR dacă prezentăm proiecte).

Așadar, cele 79,9 miliarde sunt o mare și gogonată minciună! 

Cel mai puternic argument că România a pierdut, că Iohannis a negociat prost, este comparația cu alte țări care au primit bani în plus:  

Franța a primit 300 miliarde de €, doar pentru redresarea economică, față de numai 1 miliard alocat României.

Voi REALIZAȚI DIFERENȚA!?

Alocări preferențiale suplimentare pentru anumite țări din fondurile de coeziune: 1 miliard pentru Cehia, 500 de milioane pentru Germania, 300M de milioane pentru Slovenia, 200M pentru Belgia, 100M pentru Cipru și 100M pentru Finlanda

5 țări au obținut reduceri de la plata contribuției la bugetul european (Danemarca 377 milioane, Germania 3,6 miliarde, Olanda 1,9 miliarde, Austria 565 milioane, Suedia 1 miliard)

Polonia și Cehia au obținut un posibil acces la Fondul de Tranziție Ecologic fără să își asume angajamentul privind zero emisii în 2050.

Așadar, cele 79,9 miliarde de euro vânturate de Iohannis și PNL nu sunt decât dovada foamei lor de imagine, a disperării lor electorale.   

În realitate ceea ce Iohannis și PNL vând drept succes epocal este mai degrabă un eșec! 

România la Bruxelles nu a câștigat, a pierdut. 

Uită-te în jur, România e la terapie intensivă!”, a transmis Mihaela Ivan.

1 COMENTARIU

  1. Tot felul de neaveniti din PSD care nu înteleg cum functionează UE , își dau cu părerea cu privire la alocarea resurselor financiare pentru exercitiu bugetar 2021-2027. Printre acesti agiamii se numara inclusiv Prsedintele Intermar al Partidului Social Democrat Marcel Ciolacu, care a scris pe facebook că România ar trebui să folosească banii europeni, proaspăt obținuți în urma unor negocieri dure dintre liderii țărilor UE, pentru majorarea pensiilor cu 40 la sută și pentru dublarea alocațiilor pentru copii. Cu alte cuvinte după mintea cea proastă a Șefulului interimar al PSD ar trebui ca banii obținuți recent de România, de la Uniunea Europeană, să fie aruncați în consum și nu în investiții. Numai că asa ceva nu se poate.

SPUNE-TI PAREREA