Acum trei zile un anunț zguduia internetul și comunitatea de bicicliști din județul Bistrița-Năsăud. La ora 22:15, un autoturism a măturat cu un biciclist în intersecția de pe Decebal și l-a prins sub roți. Vina, de această dată, a fost a biciclistului.

„Relaxatu”, așa cum l-au numit colegii de breaslă, era mereu activ în oraș și îl puteai zări din timp, fiind ușor de recunoscut. Îmbrăcat în „arab”, cu ochelari de soare, ușor misterios și fără prea multe lucruri pe care le spunea, era un reper, un spirit liber și vioi.

Avea 47 de ani și o bicicletă unică pe care mulți cred că el a creat-o sau că a lucrat singur la ea, fiind un unicat.

Bărbatul avea o familie cu doi copii, din primele informații, care acum au rămas fără tată, în urma teribilului accident.

Nu este o problemă doar la bicicliști. Bistrița are doar câțiva kilometri de piste de biciclete, multe fiind plasate prost, pe mijlocul asfaltului și este greu să te plimbi printre pedestreii care nu se feresc și abia așteaptă să se ia la trântă cu unul și cu altul.

Pe stradă nu prea poți circula, ritmul mașinilor este amețitor, iar autoturismele parcate pe margine te pun în pericol, în calitate de biciclist. Poate după modernizarea segmentului Str. Gării – B-dul Decebal – Str. Andrei Mureșanu vom dispune de piste pentru bicicliști care să nu încurce circulația, iar accidentele care să implice bicicliști să fie din ce în ce mai puține.

Dumnezeu să-l odihnească!

Sursa foto: Marco Geréd Zsolt

SPUNE-TI PAREREA