Peste 19.300 de candidați au încheiat etapa obligatorie de preînscriere la Admiterea UBB, iar aproape 15.000 dintre ei au finalizat deja și depunerea online a dosarului de admitere pentru programele de licență și master oferite de Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca (UBB).

Cele mai căutate specializări la nivelul programelor de master oferite de UBB sunt cele ale Facultății de Ştiinţe Economice şi Gestiunea Afacerilor, unde au fost depuse peste 1.200 de dosare, conform news.ubbcluj.ro.

Absolvenții de facultate s-au înscris în număr mare și la programele de master ale Facultății de Psihologie şi Ştiinţe ale Educaţiei, unde au fost depuse 962 de dosare, precum și pentru cele existente la Facultatea de Ştiinţe Politice, Administrative şi ale Comunicării, unde au fost încărcate în platforma de admitere 551 de dosare de înscriere.

În ceea ce priveşte înscrierile pentru învăţământul cu frecvență redusă, prima poziţie este ocupată de Facultatea de Psihologie şi Ştiinţe ale Educaţiei – cu peste 100 de dosare depuse pentru programele de master.

Înscrierile pentru programele de master ale Facultății de Matematică și Informatică se desfășoară în perioada 15 – 22 iulie 2020, iar Facultatea de Drept va organiza admiterea la nivel master doar în sesiunea din luna sepembrie.

Universitatea Babeş-Bolyai oferă, pentru anul universitar 2020-2021, un număr de 4.875 de locuri bugetate destinate absolvenților de liceu, peste 10.000 de locuri în regim cu taxă și 2.550 de locuri pentru învățământ la distanță și învățământ cu frecvență redusă pentru studii universitare de nivel licenţă.

La nivel master, UBB scoate la concurs, pentru anul universitar 2020-2021, un număr de 3.500 de locuri la buget şi 6.158 de locuri la taxă în cadrul celor 228 de programe de master (învățământ cu frecvență sau frecvență redusă).

SPUNE-TI PAREREA