Complexul Muzeal Bistrița-Năsăud vă propune să participați la primul eveniment care include teatrul de păpuși de după pandemie, în data de 26 iulie și 2 august, orele 17:00. La eveniment pot participa maxim 200 de persoane, iar biletele se găsesc la caseria muzeului. Trebuie să se respecte reguli de maximă siguranță!
Copii, luați-vă bunicii de mână și poftiți la muzeu, înconjurați de fascinanta lume a păpușilor care „prind viață” în mâinile păpușarilor.

Detalii program:

„Duminică, 26 iulie 2020, ora 17.00 – Cei trei Purceluși
Adaptare de Dana Bonțidean după povestea cu același titlu a lui James Orechard Halliwell-Phillips
Distribuția: Dana Bonțidean, Eniko Takaes
Scenografia: Elena Ilaș
Regia: Dana Bonțidean
Cu acest spectacol interactiv am reușit să creăm o legătură directă între actori și copii. Astfel, se naște permanent o atmosferă specială, un adevărat spectacol cu ingredientele teatrului de păpuși: dinamism, umor, ritm alert, caractere bine conturate și o mânuire expresivă. Folosim în “Cei trei purceluși” păpușa de tip ´bi-ba-boo´, păpușa care se introduce pe mână, pentru că este singura care poate reda acest joc vioi și plin de acțiune, afirmă Dana Bonțidean, director fondator al AnimaArt Association
Recomandat copiilor: 3+
Durata spectacolului: 45 de minute
Duminică, 2 august 2020, ora 17.00 Pinocchio
Pinocchio reprezintă simbolul copilului dispus permanent la joacă, cu sufletul curat, care caută să înțeleagă gândurile și sentimentele celor mari; el explorează cu fragilitatea specifică vârstei dar și cu ingeniozitate lumea dominată de minciună, egoism și indiferență.
Copiii se identifică cu acest personaj: uneori îl apostrofează, alteori îl consolează și îl îmbrățișează.
Credeți împreună cu noi în păpușa Pinocchio, deveniți părtași la jocul acesteia și veți descoperi din tainele artei păpușărești!
Adaptare de Dana Bonțidean după celebra poveste “Pinoccho” de Carlo Collodi
Distribuția: Dana Bonțidean, Leonard Viziteu
Scenografia: Elena Ilaș
Sculptură: Florin Marin
Regia: Dana Bonțidean
Recomandat copiilor: 3+
Durata spectacolului: 45 de minute
Pentru ca acest eveniment să se desfășoare în condiții de maximă siguranță, publicul spectator este rugat de către organizatori să țină cont de următoarele informații:
  •  Vă rugam să păstrați distanța fizică de 1,5 m;
  •  La intrare se va efectua un triaj observațional și nu se va permite accesul persoanelor care prezintă simptome de infecție respiratorie (tuse, strănut, rinoree). Persoanele care refuză să le fie verificată temperatura nu vor avea acces în spațiul evenimentului;
  •  Locația are marcată intrarea și ieșirea, vă rugam să respectați fluxul;
  • Masca de protecție este obligatorie atât la intrare cât și pe întreaga durată a evenimentului.
  • Locuri disponibile: maxim 200 persoane.
Vă așteptăm cu drag!
Manager,
Alexandru Gavrilaș”

SPUNE-TI PAREREA