Iluminatul stradal este extins sau modernizat pe mai multe străzi din Bistrița. Pe unele străzi din zona centrală rețeaua a fost îngropată, urmând să fie instalați stâlpi cu lămpi led. Pe altele urmează să fie montați stâlpi.

„Iluminatul stradal este un serviciu public esențial care oferă în primul rând siguranță și comfort pe timpul nopții, tuturor bistrițenilor.

Implementarea și extinderea proiectului modern de iluminare stradală oferă câteva beneficii importante:
Creșterea gradului de siguranță publică pe străzile Bistriței
Reducerea accidentelor rutiere în timpul nopții
Ajutor pentru protecția oferită de organele de poliție și simțul sporit al securității personale
Facilitarea fluxului de trafic

Prin acest proiect foarte #necesar bistrițenilor, finanțat pe fonduri europene se vor extinde și moderniza 21 de km de rețea de iluminat public stradal, prin instalarea a peste 600 de stâlpi de iluminat pe 36 de străzi din oraș.

Până în prezent s-a lucrat pe B-dul Republicii, pe str. Barbu Stefănescu Delavrancea, str. Valea Budacului, în Viișoara pe DN 17, str. Valea Jelnei, str. Ghinzii, Str. Valea Slătiniței.
Pe aceste străzi s-au realizat lucrarile de îngropare a rețelei de iluminat, urmând să fie instalați stâlpii cu lămpi led.

Acum se lucrează pe Valea Căstăilor, o stradă de 1,8 km, pe care se vor amplasa 53 de stâlpi de iluminat.

În paralel cu acest proiect, prin Direcția de Servicii Publice a Primăriei Bistrița realizăm studiul de fezabilitate pentru extinderea iluminatului public stradal pe alte 80 de străzi din oraș și localitățile componente“, a transmis viceprimarul municipiului Bistrița, Cristian Niculae.

SPUNE-TI PAREREA