Persoanele vârstnice și cele care beneficiază de serviciile centrului de noapte și cazare pentru persoane fără adăpost din Bistrița vor beneficia de echipamente și materiale de protecție sanitară pentru a trece peste criza provocată de pandemia de Coronavirus, dar și pentru a avea parte de tratament și îngrijire în cazul infectării cu virusul.

Primăria municipiului Bistriţa va asigura acest ajutor prin proiectul „Sprijin pentru persoanele vulnerabile”, care a primit finațare prin Programul Operațional Infrastructura Mare.

„Protejarea sanatatii persoanelor vulnerabile si cresterea capacitatii de gestionare a crizei sanitare generate de pandemia de COVID -19, prin dotarea intr-un timp util si eficient a centrelor sociale rezidentiale publice pentru persoanele vulnerabile la nivelul municipiului Bistrita, contribuind in acest fel la indicatorul de rezultat al POIM 2S132 – Capacitate adecvata de ingrijire si tratamente a cazurilor de infectie cu virusul SARS-CoV-2/de gestinare a crizei sanitare. Prin dotarea cu echipamente si materiale de protectie sanitara, utilizate in mod direct atat pentru prevenirea cat si tratarea infectarii cu COVID-19, se va imbunatatii capacitatea de ingrijire si tratament a persoanelor vulnerabile/pacientilor.
Obiective specifice:
1. Dotarea corespunzatoare cu echipamente si materiale de protectie sanitara, pentru asigurarea unei capacitatii adecvate de ingrijire si tratament a cazurilor de infectie cu virusul SARS-CoV-2/ de gestionare a crizei sanitare, pentru protejarea persoanelor varstnice, beneficiare ale serviciilor centrului social rezidential “Caminul pentru persoane vârstnice” Bistrita, in contextul pandemiei de COVID-19, pana la 30.04.2021.
2. Dotarea corespunzatoare cu echipamente si materiale de protectie sanitara, pentru asigurarea unei capacitatii adecvate de ingrijire si tratament a cazurilor de infectie cu virusul SARS-CoV-2/ de gestionare a crizei sanitare pentru protejarea persoanelor adulte fara adapost, beneficiare ale centrului social rezidential “Centru de noapte si cazare pentru persoane fara adapost” Bistrita, in contextul pandemiei de COVID-19, pana la 30.04.2021.
Valoarea totală a proiectului este de 870.936,07 lei, care reprezintă 100% asistența financiară nerambursabilă, din care valoarea materialelor si a echipamentelor de protectie este 809.536,58 lei adică, 167.138,76 euro, reprezentând echivalentul în euro la cursul de schimb 4,8435 lei/euro. Diferența este reprezentată de cheltuielile de audit financiar, informare si publicitate si management de proiect . Nu se solicită contribuție proprie.
Proiectul are o durată de 9 de luni iar grupul țintă este format din: persoanele varstnice, care beneficiaza de serviciile oferite de centrul social “Caminul pentru persoane varstnice”, persoanele adulte fara adapost care beneficiaza de serviciile centrului social “Centru de noapte si cazare persoane adulte fara adapost”, angajati ai celor doua centre sociale, precum si vizitatorii/apartinatorii persoanelor cazate in acestea“, se arată într-un raport al Primăriei Bistrița.

SPUNE-TI PAREREA