O acțiune de ecologizare a râului Bistrița se desfășoară în aceste zile în Bistrița. Viceprimarul Cristian Niculae a explicat că această acțiune se desfășura, de regulă, în luna aprilie, dar anul acesta nu a fost posibilă din cauza stării de urgență. De asemenea, el a propus un sistem de filtrare a deșeurilor, la intrarea râului în oraș.

„Suntem în campanie de curățenie a malurilor râului Bistrița.În programul meu de candidat am propus realizarea unui sistem de filtrare pe râul Bistrița, în zona de intrare a râului în orașul nostru, care să rețină toate deșeurile aduse de apă din amonte. Acest proiect se impune cu prioritate în contextul în care vom amenaja malurile râului Bistrița cu zone de promenadă, piste de cicliști și piste de alergare.
Râul Bistrița Ardeleană este un dar al naturii, pe care trebuie să-l respectăm, să-l păstrăm curat și să-i valorizăm potențialul peisagistic, recreativ și de agrement.
O acțiune devenită tradiție la Bistrița, pe care am susținut-o și desfășurat-o an de an, a fost aceea de curățare a malurilor râului Bistrița de deșeuri și gunoaie.
Ce n-am putut să facem în această primăvară, datorită restricțiilor impuse de starea de urgență, facem acum, în aceste zile. La fel ca în fiecare an, desfășurăm acțiunea de ecologizare a râului Bistrița, în parteneriat cu Penitenciarul Bistrița, pe toată zona cadastrală a orașului nostru.
Sâptămâna aceasta vom finaliza malul drept al râului, iar săptămâna viitoare vom ecologiza malul stâng al Bistriței Ardelene.Curățenia orașului este și va fi prioritate zero pentru administrația municipiului, fiind o carte de vizită a orașului nostru.Vă asigur că voi veghea în permanență la păstrarea curățeniei, voi fi intolerant cu cei ce nu respectă natura și voi veni cu soluții de îmbunătățire a sistemului de management al deșeurilor în Bistrița!“, a transmis viceprimarul Cristian Niculae.

SPUNE-TI PAREREA