Președintele Partidului Ecologist Român, Dănuț Pop, a fost prezent astăzi la Bistrița pentru o conferință de presă în care s-a anunțat noua conducere a partidului la nivel local, dar și candidatul la Primăria Bistrița.

Noul președinte al partidului este tânărul Silviu Rus, care a făcut parte din Partidul Național Liberal și a fost,o perioadă, directorul Casei de Cultură din Năsăud. De asemenea, candidatul la Primăria Bistrița din partea PER este Marius Conon, care s-a alăturat organizației venind din USR, unde a suferit o dezamăgire.

„În principiu, scopul și obiectivul cu care intru în acest partid este de a schimba modul în care se face politică în Bistrița și atitudinea față de locuitorii unui oraș. Aș vrea să aduc discursul unui om care candidează la o funcție de muncă și nu o funcție politică, la nivelul așteptat de generația care populează acum orașul, țara, lumea. Mi se pare că suntem ușor tributari unui stil care ține de populism, de chioșcăriță scăpată de sub control. Merg foarte mult pe ideea de social, cultural și urban și mai puțin pe ideea de interese ascunse ale unor candidați care s-au perindat ani de zile“, a spus Marius Conon.

„S-a luat o decizie locală, nu centrală. Domnul Mîrza mi-a cerut spirjinul pentru a întări echipa aici. L-am convis pe domnul Silviu Rus să preia echipa la nivel județean. S-a predat ștafeta între domnul Mîrza și domnul Silviu Rus care se va ocupa să depună liste în fiecare localitate din acest județ și să sperăm că va reuși să aibă liste complete și să scoată un scor bun la nivel județean“, a spus Dănuț Pop.

 

În 2016, PER a obținut două mandate de consilier local în Bistrița și un scor de 1,82% la votul pentru Consiliul Județean.

Coform unor zvonuri apărute în presă, în spatele mișcărilor din partid s-ar afla Ion Oltean. Întrebat despre acest lucru, Dănuț Pop a spus că Ioan Oltean nu a dorit să intre în partid, deși l-a invitat să facă acest lucru.

„Într-adevăr, mă cunosc cu domnul Ioan Oltean, l-am rugat să vină în partid, de vreun an și ceva îl rog, nu vrea, el este un PNL-ist convins. La experiența pe care o are, mi-ar fi de folos pe organizare“, a spus Dănuț Pop.

Întrebat ce îl recomandă pentru funcția de președinte al Partidului Ecologist, Silviu Rus a spus că este un bun organizator și un ecologist practicant.

„Dacă am o calitate, aceasta este de bun organizator. Asta am făcut și la Casa de Cultură, asta am făcut și în afacerile mele, asta voi face și de acum înainte la partidul Ecologist Român. Până la urmă, teoria asta ecologistă este cum a zis și domnul președinte… este un partid politic, nu este un ONG. Scopul unui partid este să ridice moralitatea și educația civică a omului. Cred că cea mai mare provocare a partidului este să creeze cetățeni. Să creeze cetățeni implicați cu o cultură civică bună. Dacă mă întrebați și de partea ecologistă, vă spun un lucru. La Năsăud, acum câțiva ani, am înființat un centrul de voluntariat care are 100 și ceva de membri. Am avut zeci de acțiuni de ecologizare. O problemă foarte mare este cea a folosirii în exces de carne în alimentație. Este o problemă la nivel mondial. Eu sunt vegetarian de șapte ani. Față de mulți alți ecologiști am un plus personal“, a spus Silviu Rus.

SPUNE-TI PAREREA