Un Centru Educațional și Recreativ denumit „Aripi“ este un proiect al Asociației „Aripi de Copil“ din Bistrița, care are mare nevoie de sprijinul comunității.

Centrul „Aripi“ este conceput un loc destinat copiilor de toate vârstele, avand ca obiectiv susținerea lor pentru a-și atinge potențialul maxim ca pesoane individuale și universale.
Centrul „Aripi“ se va construi în mijlocul naturii, nu departe de orasul Bistrița, mai exact, în localitatea Livezile, ieșirea spre Localitatea Dorolea, pe o suprafata de 1 Ha.
Faptul că este situat într-un loc retras, în natura, dar nu foarte departe de oraș, este ideal, fiind accesibil atât pentru programul fix al Centrului, cât și pentru evenimentele speciale.
Centrul va dispune de un mijloc de transport propriu pentru a putea asigura transportarea copiilor, personalului și voluntarilor acestuia. Ansamblul va avea o arhitectura armonioasă, fluidă, inspirat din geometria sacră, construit din materiale ecologice și conceput special pentru a susține activitațile propuse.
Este compus din:

clădire amenajată cu ateliere educaționale (artă, muzică etc.)
– bibliotecă
– sală de conferințe/evenimente și workshop-uri
– spatții de joacă și divertisment, cu piscine
– gradină pentru contemplare și creație
– mini fermă, în care copiii se pot bucura și învăța despre îngrijirea animalelor și creșterea plantelor.
– ponei și cai pentru echitatie
– dormitoare
– sală de mese

Spațiile exterioare sunt concepute să ofere posibilități nelimitate pentru dezvoltarea abilităților copiilor – un loc în care își pot relaxa mintea, se pot inspira și scufunda în lumea imaginației, un loc în care pot îndrăzni să creeze, să exploreze și să intre într-o lume reală a jocului, a comunicării libere și exprimării deschise.

  • Activități principale ale ceturlui:
  • Program After-school
  • Tabere cu schimb de experiență între copii din țară și din străinătate
  • Cursuri (echitație, fitoterapie, știintele Universului, educație muzicală, educație plastică, meșteșuguri, gastronomie).

Misiunea centurlui este de a aduce copii dee la oras într-un loc destinat pentru weekend-uri off-line în natură, drumeții, tabere recreative, serbări și evenimente private, zile de workshop-uri cu specialisti din țară și străinătate, care vor împărtăși meșteșuguri și talente. De asemenea, vor exista multe alte activități utile și educaționale, precum și colaborări pe termen lung cu Inspectoratele Școlare și Grădinițele, avand ca scop principal creșterea, dezvoltarea armonioasă și sănătoasă a copiilor no

Complexul va incadra și o clădire destinată copiilor și mamelor aflate în situatii de criză. Aici vor fi găzduiți temporar și vor primi sprijin material, asistență medicala, suport emoțional și incurajare în dezvoltarea unor aptitudini potrivite pentru o participare activă și pozitivă la misiunea umanității, precum și cursuri speciale oferite gratuit.
Cei acre doresc să ia parte la acest program și să pună umărul la înființarea Centrului „Aripi“, vor beneficia de card de fidelitate și beneficii pe termne lung.
De asemenea, se pot trimtie sugestii și idei despre cum să arate și ce să conțină acest centru.

Cont donatii: Banca Transilvania
ASOCIATIA ARIPI DE COPIL
RO17BTRLRONCRT0351328501
euro: RO64BTRLEURCRT0351328501
de specificat detalii: PROIECT CENTRU ARIPI

SPUNE-TI PAREREA