Autoritățile nu îi mai pot ține pe români în izolare, carantină, dar nici în spitale, după publicarea în Monitorul Oficial a deciziei CCR privind neconstituționalitatea unor măsuri împotriva pandemiei de coronavirus.

Astfel, în Bistrița-Năsăud situația arată în felul următor:

1420 de persoane au plecat din izolare
4 persoane au plecat din carantină
2 persoane s-au externat la cerere
4 persoane confirmare cu Covid-19 au refuzat internarea

Prefectul județului, Stelian Dolha, a criticat decizia Curții Contituționale din România, precizând că ar trebui să țină cont, în primul rând, de dreptul oamenilor de a-și proteja sănătatea și de a nu fi infectați din cauza celor care refuză măsurile de protecție.

„Cum ne-a lăsat, practic, decizia Curții Constituționale? Ne-a lăsat fără 1420 de persoane care erau deja în izolare la domiciliu. Cu alte cuvitne, din data de 3 iulie raportările respective nu se mai fac și cele patru persoane care erau în carantină, care au plecat. De ce? Pentru că așa a decis Curtea Contituțională. Dacă în prima fază nu am avut cereri pentru externare, pe urmă am avut deja dăr cereri pentru externare și încă patru persoane infectate cu Coronavirus au refuzat internarea. Suntem încă într-o situație complicată și eu cred că relaxarea asta nu ne-a făcut bine deloc“, a declarat prefectul Stelian Dolha, într-o conferință de presă.

SPUNE-TI PAREREA