Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, spune că pacienții COVID externați pe propria răspundere, care respectă izolarea la domiciliu, au dreptul la concediu medical. Ei trebuie să se adreseze medicului de familie, conform Digi24.

Evaluăm, punem un diagnostic, explicăm pacientului, își asumă. Dacă el vrea să plece, anunțăm DSP, anunțăm medicul de familie, a spus Nelu Tătaru. A adăugat că în primele 3 zile au fost circa 550 de externări la cerere în toată țara, dar că numărul este acum în scădere. Sunt cei asimptomatici care vor o externare mai rapidă decât cele 10 zile pe care le avem în ordin, a precizat el.

Noi nu mai putem condiționa această internare, în acest momentDacă acel pacient respectă acea izolare la domiciliu, o recomandare – el s-a prezentat undeva, având un test pozitiv, a fost evaluat, a refuzat o internare, i s-au făcut niște recomandări, respectă recomandarea, e luat în primire de medicul de familie și medicul trebuie să-i acorde acele zile de concediu medical, a spus Nelu Tătaru.

Dacă acest lucru nu se întâmplă, trebuie să facă o sesizare la Direcția de Sănătate Publică, a adăugat el.

 

SPUNE-TI PAREREA