Cinci oameni au murit în urma infecției cu noul Coronavirus, după ce focarul a izbucnit la Centrul Rezidențial pentru Persoane Vârstnice „Sfinţii Zaharia şi Elisabeta“ din comuna Maieru, Bistrița-Năsăud.

22 de persoane din cadrul centrului pentru vârstnici – 18 beneficiari, 3 infirmiere și bucătăreasa centrului a- contactat, inițail, virusul. Ulterior, în urma testării, au fost confirmați pozitiv asistenta socială a centrului și un angajat din personalul auxiliar.

Parchetul de pe lângă Judecătoria Năsăud face cercetări într-un dosar penal privind infracţiunea de zădărnicire a combaterii bolilor, în acest caz. Suspectă este o infirmieră nu ar fi respectat măsurile de prevenire şi combatere a infectării cu noul coronavirus.

Polițiștii au fost sesizați de către Instituția Prefectului Bistrița-Năsăud, după cum a relatat prefectul Stelian Dolha, într-o conferință de presă.

„Am făcut o sesizare către Inspectoratul Județean de Poliție Bistrița-Năsăud.Inspectoratul Județean de Poliție Bistrița-Năsăud a trimsi mai departe către poliția din maiwru care a sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Năsăud și s-a făcut o dosar de cercetare penală sub acuzația de zădărnicire a combaterii bolilor. Nu cred că lucrurile pot să rămână așa. În momentul în care vorbești despre persoanele vârstnice care sutn cele mai vulnerabile, purtarea măștii este obligatorie, nu numai când vorbești despre această situaie covid19, cred că și înainte, și într-o situație normală, ar trebui să se poarte mască, să se poarte mănuși. Cu atât mai mult în condițiile în care vorbești de o situație specială, o situație de pandemie“, a declarat prefectul.

Centrul Rezidențial pentru Persoane Vârstnice „Sfinţii Zaharia şi Elisabeta“ a fost realizat printr-un proiect european de către Primăria Maieru și funcționează din 2015, fiind administrat de Asociația Filantropia Ortodoxă – Filiala Bistrița-Năsăud, sub patronajul Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului și Clujului.

SPUNE-TI PAREREA