O serie de facilități fiscale, pentru bistrițeni, au fost adoptate prin vot în Consiliul Local Bistrița, la inițiativa viceprimarului Cristian Niculae.
Mai exact, s-au adoptat următoarele măsuri:

👉 Anularea tuturor dobânzilor și penalităților pentru bistrițenii care-și plătesc taxele și impozitele locale restante.
👉 Reducerea cu 50 % a impozitului anual pentru clădirile nerezidențiale (sedii de firmă, birouri, spații comerciale) pentru perioada stării de urgență, pentru antreprenorii care au fost afectați de pandemia de coronavirus.
👉 Scutirea de la plata taxei lunare pe clădirile aflate în propietatea Primăriei Bistrița pentru perioada stării de urgență, pentru toți cei care au contracte de concesiune, administrare, folosință sau chirie, care au fost afectați de pandemia de coronavirus.
👉 Scutirea de la plata taxei de ocupare a domeniului public pe perioada stării de urgență, pentru cei care au fost obligați, potrivit legii să-și întrerupă activitatea economic.

„Am spus-o permanent și o voi repeta mereu: rolul administrației locale este să fie în slujba cetățenilor pe care-i reprezintă și să vină cu cele mai bune soluții la problemele comunității.
În Ședința Extraordinară s-a votat cu majoritate covârșitoare – 19 voturi pentru și 1 abținere – pachetul de măsuri propuse de mine pentru a veni în sprijinul bistrițenilor și a comunității de afaceri locale.
Vom extinde măsurile de reducere cu 50 % a impozitului pe clădiri nerezidențiale și scutirea de la plata taxei lunare pe cladirile din proprietatea Primăriei, până la finalul anului 2020, imediat ce președintele României va promulga proiectul 351 care vine să modifice și să completeze OUG 69 / 2020.

Sunt bucuros că reprezentanții PNL în Consiliul Local au înțeles că măsurile propuse de mine sunt pentru bistrițeni și mediul de afaceri local și le-au sprijinit cu vot pozitiv în ședința de azi.
Bistrița are nevoie de un Consiliu Local orientat spre rezolvarea problemelor cetățenilor și nu pe lupte politice lipsite de substanță și interes“, a transmis viceprimarul Bistriței, Cristian Niculae.

1 COMENTARIU

SPUNE-TI PAREREA