Comisia Europeană a lansat apelul 2020 pentru propuneri de proiecte în cadrul programului LIFE. S-au luat măsuri pentru a facilita aplicarea în perioadele de restricții ale coronavirusului, inclusiv prelungirea termenelor.

În acest an, au fost alocate peste 450 de milioane euro pentru proiecte de conservare a naturii, protecția mediului și acțiuni climatice.

Ce tipuri de proiecte se finanțează?

LIFE finanțează proiecte din subprogramele sale de mediu și acțiune climatică, contribuind astfel la punerea în aplicare a Acordului verde european.

Majoritatea proiectelor LIFE sunt așa-numitele proiecte ,,tradiționale”, care pot fi coordonate de orice persoană juridică înregistrată în UE.

Acestea includ instituțiile publice, întreprinderile și organizațiile neguvernamentale (ONG-uri). O mulțime de proiecte tradiționale arată cele mai bune practici, derulează piloți, sensibilizează publicul sau înaintează descoperiri în practicile de mediu.

Cererile sunt, de asemenea, acceptate pentru așa-numitele proiecte integrate mai mari. Acestea derulează planuri strategice ale UE privind mediul și clima și tind să aibă o dimensiune regională, multiregională, națională sau transnațională.

Pandemie COVID-19: noi măsuri

Înțelegem că în acestă perioadă va fi o provocare pentru mulți candidați să participe la apelul de propuneri LIFE din acest an. Acesta este motivul pentru care am luat o serie de măsuri pentru a vă facilita aplicarea, explică Angelo Salsi, care este șeful unității LIFE la EASME.

Încurajez toți candidații – întreprinderi, atât mari, cât și mici, instituții și ONG – să analizeze ideea proiectului lor și să identifice orice element care ar putea îmbunătăți capacitatea noastră colectivă de a evita sau de a face față unei crize viitoare similare. Există, fără îndoială, legături puternice între mediul nostru și climă și sănătatea umană pe care ar trebui să le explorăm.

Noile măsuri pe care Comisia Europeană le-a introdus deja pentru a reduce impactul restricțiilor datorate pandemiei coronavirusului includ:

Toate termenele de depunere sunt prelungite cu o lună.
Entitățile private nu mai sunt obligate să lanseze licitații deschise pentru contracte de peste 135 000 de euro.
Proiectele pot susține financiar inițiative locale mici.
O secțiune specială despre companiile start-up a fost integrată în liniile directoare.
În prezent sunt luate în considerare măsuri suplimentare. Citiți măsurile programului LIFE referitoare la pandemia COVID-19 și vizitați site-ul web pentru a fi la curent.

Cum să aplici?

Solicitarea proiectelor tradiționale care vizează schimbările climatice implică trimiterea unei propuneri complete până în octombrie 2020. Aceasta include propuneri pentru proiecte de atenuare și adaptare a schimbărilor climatice, precum și inițiative de guvernare de informare.

Pentru proiectele tradiționale care țin de teme de mediu și natură, există un proces de cerere în două etape: candidații își conturează mai întâi ideea într-o notă de concept până în iulie 2020. Dacă nota de concept este preselectată, va trebui apoi până în februarie 2021 să trimiteți propunerea de proiect. Procesul în două etape acoperă conservarea naturii și biodiversitatea, mediul și eficiența resurselor, precum și guvernarea mediului și proiecte de informare.

Aplicațiile pentru proiecte integrate urmează, de asemenea, un proces în două etape.

Puteți găsi mai multe informații despre cum să aplicați pe pagina de apel pentru propuneri LIFE 2020.

 

1 COMENTARIU

  1. Primare, tovarasi consilieri pesede+alde+udemere ati bagat la tartacuta ? Vedeti pt. ce se dau bani Europeni ? Pentru conservare bai , nu pt. DALARE, BETONARE de spatii verzi cum v-a fatat mintea cu Piata Centrala. Las ca o lamurim noi si pe asta !

SPUNE-TI PAREREA