Pentru prevenirea și limitarea îmbolnăvirilor cu Covid-19, la nivelul județului Bistrița-Năsăud, se vor desfășura acțiuni de verificare a respectării măsurilor de protecție sanitară, pentru a proteja sănătatea cetățenilor și pentru a nu permite desfășurarea unor activități care ar duce la creșterea numărului de infectări cu noul tip de coronavirus.

Astfel, sub coordonarea Instituției Prefectului, timp de două săptămâni, polițiști din cadrul I.P.J. Bistrița-Năsăud, jandarmi, polițiști locali, precum și reprezentanți ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență, Inspectoratului Teritorial de Muncă, Direcției Sanitar Veterinare, Direcției de Sănătate Publică și cei de la Protecția Consumatorului desfășoară în sistem integrat, activități de verificare a respectării normelor legale impuse pe perioada stării de alertă, în zone aglomerate, centre comerciale, piețe, ștranduri, stațiuni de interes turistic local, târguri și terase.                   

 

În data de 3 iulie a.c., polițiștii au verificat un număr de 119 societăți comerciale și au fost aplicate un număr de 11 sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală, valoarea acestora fiind de 1.500 lei, instituțiile implicate concentrându-și eforturile în vederea conștientizării cetățenilor si reprezentanților persoanelor juridice asupra importanței respectării măsurilor de reziliență.                                                  În cursul acestei zile, dar și în zilele următoare se vor continua verificările și în trafic, fiind vizat atât transportul municipal, în comun, de persoane cât și cel intrajudețean.

Peste 175  de polițiști acționează astăzi, pe raza întregului județ,  în zonele aglomerate,  cu sprijinul tuturor  instituțiilor din grupul  de coordonare  al prefectului, pentru prevenirea răspândirii noului coronavirus.

 În ultimele 24 de ore, pentru prevenirea și limitarea infectării cu noul Coronavirus, jandarmii au desfășurat mai multe acțiuni punctuale de verificare a respectării măsurilor stabilite în perioada stării de alertă: în zonele aglomerate, târguri, piețe și în mijloacele de transport în comun. 

 

Au fost aplicate sancțiuni în valoare de 1.000 lei pentru nerespectarea măsurii privind purtarea măștii de protecție, la un hipermarket din municipiu. 

De asemenea, zilnic, jandarmii montani Rodna, Piatra-Fîntînele și Colibița patrulează zilnic pe traseele frecventate de turiști, cu scopul asigurării intervenției rapide în cazul unor probleme întâmpinate în spațiul montan din aria de competență.

 Respectarea tuturor măsurilor emise în contextul protejării populației este foarte importantă pentru prevenirea contaminării cu noul coronavirus SARS-CoV-2 şi pentru asigurarea desfăşurării activităţilor în condiţii de siguranţă sanitară, ca urmare, astfel de acțiuni vor fi organizate de către jandarmi atât independent cât și cu celelalte structuri din cadrul sistemului Național de Ordine Publică și Siguranță Națională.

 

„Facem apel la cetățeni să respecte măsurile de protecție sanitară și de distanțare socială pentru a-și proteja propria sănătate și viață, dar și pentru a-i proteja pe toți cei din jur. Polițiștii bistrițeni au venit, de asemenea, cu recomandări utile și pentru responsabilizarea și conștientizarea  persoanelor care s-au aflat în izolare la domiciliu cu privire la faptul că sănătatea celor dragi este mai bineprotejată daca  respectă măsurile preventive.

 Pentru a evita creșterea numărului de infectări și a îmbolnăririlor, respectați cu strictețe prevederile legale în vigoare pentru protejarea dumneavoastră și a celor dragi”, a transmis Instituția Prefectului. 

1 COMENTARIU

  1. Dupa ce, la inceputul lunii iulie, în urma unei sesizări a Avocatului Poporului, judecătorii CCR au decis cu unanimitate de voturi, că deși pandemia cauzată de COVID-19 este în evolutie, măsurile de izolare la domiciliu, introducerea forțată în carantină și internarea obligatorie a românilor, în baza unui simplu ordin de ministru al Sănătății, sunt neconstituționale, consecintele agravării numărului de cazuri contaminate nu au întârziat să apară. Ca urmare a deciziei CCR, românii pot refuza izolarea, carantina sau chiar să ceară externarea din spital cu toate că suferă de COVID-19, ceea ce crează o adevărată anarhie în societate cu privire la gestionarea epidemiei.
    Astfel, Dr. Emilian Imbri, managerul spitalului ”Victor Babeș” spunea că trei persoane infectate cu coronavirus au plecat din spital și că mai sunt persoane care doresc acest lucru, doctorul trăgând un semnal de alarmă asupra riscului reîntoarcerii în societate a acestor persoane infectate: ”Sunt oameni inconștienți. Fac un apel la rațiune și bun simț fiindcă oamenii aceștia nu își dau seama ce fac. Îi rog pe toți cei infectați să vină la spital fiindcă riscurile de contagiune sunt mari”.
    De asemenea Beatrice Mahler, managerul Institutlui ”Marius Nasta”, și-a manifestat îngrijorarea că după decizia CCR, a avut pacienți infectați care au plecat din spital.
    De la declansarea pandemiei de COVID-19, CCR nu e la prima decizie care zădărniceşte eforturile pentru a apăra sănătatea şi viaţa cetăţenilor. Menţionăm că între starea de urgenţă şi starea de alertă Curtea Constituţională a anulat toate amenzile aplicate celor care au încălcat măsurile de prevenire a răspăndire a bolii in comunitate şi a interzis autorităţilor statului să dea amenzi. Fosilele de la CCR să nu uite că boala nu iartă pe nimeni. Prefectul Clujului Mircea Abrudean, cel care conduce grupul strategic anti-Covid de la Cluj, este infectat cu coronavirus, anunţul fiind făcut chiar de el:
    https://www.comisarul.ro/articol/prefectul-clujului-sotia-si-baietelul-de-noua-luni_1115277.html

SPUNE-TI PAREREA