„Astăzi am fost alături de ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, Adrian Oros, într-o vizită de lucru în județul Bistrița-Năsăud, împreună cu prefectul Stelian Dolha, deputatul Robert Sighiartău, consilierul municipal Ioan Peteleu, alți membri ai PNL care ne-au însoțit pe traseu, la întâlnirile cu fermieri și specialiști din domeniu.

Prima oprire a fost la ferma pomicolă a Pombis din Ciceu-Mihăiești, unde directorul Aurel Onigaș ne-a prezentat reușitele, dar și dificultățile sectorului de activitate, pentru care ministrul Oros crede că vor fi găsite soluții, inclusiv cu finanțare europeană.

A urmat vizitarea fabricii de lapte din Parcul Industrial Bistrița și apoi a fermei de vaci situate în Jelna, aparținând SC Centana-Com SRL. Proprietarul Sorin Chiciudean, care deține 450 de exemplare din rasa de lapte Holstein negru, ne-a făcut cunoscut modul în care vrea să închidă cercul producției și procesării laptelui, urmând să aibă la dispoziție atât fermă, cât și o fabrică de procesare (încă în construcție), pentru simplificarea și ajungerea mai rapidă la client a produselor lactate de calitate.

Am trecut apoi și pe la îngrășătoria de viței, abatorul și fabrica de mezeluri deținute de SC Agro-Ardeal din Orheiu Bistriței. Patronul Ionel Peica l-a asigurat pe ministrul Agriculturii că vizitează cel mai modern complex din România în acest domeniu, firma sa având 30 de magazine proprii, majoritatea în Bistrița, dar fiind și furnizor pemtru marile lanțuri de retail.

După o întâlnire la sediul la OJFIR Bistrița-Năsăud cu angajații instituției, unde s-au dezbătut chestiuni de actualitate, vizita ministerială în județul nostru s-a încheiat la Instituția Prefectului. În prezența directorilor Sorin Ioan Radu (CRFIR 6 NV Satu Mare), Ioan Cornel Chiuzan (OJFIR BN), Emil Scurtu (APIA BN) și Romulus Bița (DSVSA BN), ministrul Adrian Oros a discutat mai întâi cu un grup de fermieri și specialiști probleme stringente în agricultură, ascultând pe fiecare în parte și propunând soluții”, a transmis astăzi liderul PNL BN, Ioan Turc.

SPUNE-TI PAREREA