Consiliul local al municipiului Bistriţa este coNVOCAT în şedinţă extraordinară, în data de 6 iulie 2020, de la ora 12,00.
Şedinţa va avea loc prin mijloace electronice de comunicare, respectiv prin intermediul platformei informatice Zoom, cu ordinea de zi cuprinsă în Anexa la prezenta Dispoziție şi va putea fi accesată pe site-ul Primăriei municipiului Bistrița, www.primariabistrita.ro, Secțiunea Consiliul local – Şedinţe online.

Persoanele interesate sunt invitate să depună propuneri sau recomandări pe e-mail primaria@primariabistrita.ro, cu privire la proiectul de hotărâre înscrise pe ordinea de zi, până la şedinţa comisiilor reunite ale consiliului local din data de 06.07.2020, ora 11,30. În mod excepţional, maxim 5 persoane pot participa la şedinţa online a consiliului local prin intermediul echipamentelor puse la dispoziţie în sala de şedinţe a Primăriei municipiului Bistriţa, în baza unor solicitări scrise şi depuse cu cel puţin 24 de ore înaintea începerii şedinţei ordinare a consiliului local.

Pe ordinea de zi se află proiectul de hotărâre privind aprobarea la nivelul municipiului Bistriţa a unor facilităţi şi măsuri fiscale ȋn baza Ordonanţei de urgenţă a Guvernului României nr.69/2020 pentru modificarea şi completarea Legii nr.227/2015 privind Codul fiscal, precum şi pentru instituirea unor măsuri fiscale.

Măsurile care vor fi supuse la vot în Consiliul Local Bistrița sunt:

✅ Anularea tuturor dobânzilor și penalităților pentru bistrițenii care-și plătesc taxele și impozitele locale restante.
✅ Reducerea cu 50 % a impozitului anual pentru clădirile nerezidențiale (sedii de firmă, birouri, spații comerciale) pentru perioada 16 martie – 31 decembrie 2020, pentru antreprenorii care au fost afectați de pandemia de coronavirus și au avut activitatea oprită, sau dețin certificat pentru situații de urgență emis de Ministerul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri;
✅ Scutirea de la plata taxei lunare pe clădirile aflate în propietatea Primăriei Bistrița pentru perioada 16 martie – 31 decembrie 2020 pentru toți cei care au contracte de concesiune, administrare, folosință sau chirie, care au fost afectați de pandemia de coronavirus și au avut activitatea oprită, sau dețin certificat pentru situații de urgență emis de Ministerul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri;
✅ Scutirea de la plata taxei de ocupare a domeniului public pe perioada stării de urgență, pentru cei care au fost obligați, potrivit legii să-și întrerupă activitatea economică, sau dețin certificat pentru situații de urgență emis de Ministerul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri;

Proiectul a fost inițiat de către viceprimarul municipiului Bistrița, Cristian Niculae.

„Am inițiat un proiect de Hotărâre de Consiliul Local cu o serie de măsuri fiscale de ajutorare și sprijinire atât a bistrițenilor, cât și a antreprenorilor locali din Bistrița, afectați de pandemia de coronavirus.
Am solicitat convocarea Consiliului Local într-o ședință extraordinară, pentru data de 6 iulie 2020 pentru adoptarea acestor facilități fiscale atât de așteptate de bistrițeni și de mediul de afaceri local.
Sunt bucuros că prin aceste măsuri și facilități fiscale locale, vom sprijini atât cetățenii Bistriței, cât și mediului de afaceri local. Cu toții am fost afectați de pandemia de coronavirus și încă resimțim din plin efectele restricțiilor impuse de lege în perioada stării de urgență și a celei de alertă.
Suntem alături de bistrițeni și de mediul de afaceri local și ne pasă de soarta lor. Vom continua să-i sprijinim în această perioadă dificilă“, a transmis Cristian Niculae.

SPUNE-TI PAREREA