Drumul dintre localitățile Lechința și Matei, aflate în zona de câmpie a județului Bistrița-Năsăud, a fost modernizat și inaugurat azi, iulie. Este vorba de DJ 172 E Lechința – Matei, drum care face parte din tronsonul DN 15 A.
Acesta a fost reabilitat pe o distanță de 13.75 km, finanțarea fiind asigurată din bugetul Consiliului Județean Bistrița-Năsăud.
Drumul are o perioadă de garanție de 36 de luni (3 ani), fiind construit de SC MIS GRUP SRL ANIEȘ.
Valoarea investiției este de 11.693.631 lei (2.5 milioane euro).
Lucrări executate: decapare îmbrăcăminți asfaltice, strat de fundație din piatră, curățare și amorsare suprafețe, strat de legătură, strat de uzură, refacere acostamente cu piatră spartă, curățare șanțuri, montaj parapet semigreu (2 km), marcaj rutier (41.3 km), stâlpișori de dirijare 1.102 buc.

La inagurare a fost prezent președintele Consiliului Județean Bistrița-Năsăud, Emil Radu Moldovan, care a precizat faptul că reabilitarea acestui drum face parte din proiectul Consiliului Județean de reabilitare infrastructurii rutiere din zona de câmpie.

„Tronsonul de drum dintre Lechința și Matei era unul care nu a mai fost modernizat încă de la începuturile lui, cu o îmbrăcăminte asfaltică îmbătrânită și uzată și mă bucur foarte mult că, în urma investiției, avem un drum modern, cu toți parametrii de siguranță asigurați. În acest an se va finalize și tronsonul care va întregii DJ 172 H, care ajunge la Nușeni, iar pentru anul viitor vom căuta soluțiile necesare pentru a veni cu un covor asfaltic și pe tronsonul către Beudiu, de unde începe cealaltă parte de modernizare. Propriu zis, cu această investiție, avem zona de câmpie finalizată, cu toate legăturile de drumuri județene modernizate”, a precizat Radu Moldovan.

De asemenea, au fost la inaugurarea drumului și primarii comunelor Matei și Lechința, beneficiarii acestei lucrări.

„Este o lucrare importantă pentru noi, locuitorii comunei Matei, deoarece avem un acces mai rapid către Bistrița, iar după finalizarea celuilalt tronson, DJ 172 H, aceste drumuri vor prelua din traficul zonei. Noiu suntem mulțumiți de calitatea acestor lucrări și nu putem decât mulțumi pentru aceste investiții”, a declarat Vasile Encian, primarul comunei Matei.

„Am fost permanent în șantier, am văzut modul de lucru și pot spune că este o lucrare foarte bună. Aceste două drumuri sunt foarte importante și pentru locuitorii comunei Lechința pentru că, cu acest tronson de drum, spre Matei, se scurtează foarte mult accesul spre Cluj, ocolind astfel ruta Beclean, una foarte aglomerată. Practic, noi, de la Lechința, într-o oră suntem în aeroportul din Cluj-Napoca, iar de drumul Lechința-Herina nici nu mai are rost să pomenim, este primul ca importanță, acesta făcând legătura către Bistrița”, a precizat și Romeo Florian, primarul comunei Lechința.

SPUNE-TI PAREREA