Unul din cele mai cunoscute jocuri pentru copii si adulti pe care oricine este dispus sa il rezolve la orice varsta este puzzle-ul. Un puzzle personalizat de pe Printbu, in schimb, este un cadou deosebit, unic, un joc colorat care ofera relaxare si emotii puternice celui care il rezolva. Pe piata exista o varietate coplesitoare de puzzle-uri, cu putine piese pentru cei mici si cu un numar mare de piese pentru adultii pasionati de acest hobby care le pune creativitatea si inteligenta la contributie.

Modelele personalizate sunt cu adevarat impresionante, deoarece permit oamenilor sa puna laolalta piesele care prezinta o frantura din vacanta, un episod important din viata lor, sau chiar o fotografie de la propria nunta.

Ce este un puzzle personalizat si de ce ar trebui comandat?

Puzzle-ul este un joc care solicita ingeniozitate, logica, perspicacitate, dar si perseverenta pentru a ajunge la o solutie. Acest joc presupune reconstruirea unei imagini din mai multe piese diferite ca si forma sau culoare pentru a crea o imagine. Daca imaginea este cunoscuta, este o frantura din viata, atunci jocul de puzzle personalizat devine mai mult decat un simplu cadou, mai mult decat un simplu mod de a umple timpul.

Ce beneficii aduce rezolvarea unui puzzle copiilor si adultilor?

Pentru ca adultii si copiii sa nu mai petreaca atat de mult timp in fata calculatorului, pe telefon sau pe orice alt dispozitiv electronic, un mod interesant de a petrece timpul liber este rezolvarea unui puzzle. Acest hobby ajuta la imbunatatirea memoriei, aducand un aport impresionant la consolidarea conexiunilor dintre celulele creierului uman, imbunatateste procesul de gandire si viteza mentala, sustin specialisti la nivel mondial si reprezentantii Printbu.ro.

De asemenea, un puzzle personalizat care este rezolvat de mai multe ori si nu este pastat doar ca amintire ajuta la imbunatatirea abilitatilor de rezolvare a problemelor, gandirea critica si analitica si schimbarea perspectivelor atunci cand planul nu functioneaza asa cum trebuie.

De asemenea, un puzzle ajuta la imbunatatirea rationamentului vizual-spatial care este esential pentru rezolvarea unor sarcini de zi cu zi, inclusiv conducerea unei masini, a unei companii sau utilizarea unei harti spre exemplu. Nu in ultimul rand, rezolvarea puzzle-urilor creste IQ-ul, imbunatateste vocabularul si memoria si intarzie sau previne aparitia unor boli degenerative.

Rezolvarea unui puzzle personalizat reduce nivelul de stress si imbunatateste starea de spirit

Rezolvarea unui joc puzzle, indiferent ca este personalizat sau nu, creste productia de dopamina din creier, care regleaza starea de spirit si sentimentele de optimism, reduce nivelul de stress si imbunatateste capacitatea de a realiza conexiuni profunde, creste increderea in sine si atentia la detalii. In plus, rezolvarea unui puzzle personalizat este cu atat mai satisfacatoare cu cat imaginea de la final reprezinta o scena din viata.

Chiar daca este de mici dimensiuni, puzzle-ul personalizat sustine gandirea, antreneaza mintea, starneste emotii si aduce o imbunatatire semnificativa calitatii vietii.

 

SPUNE-TI PAREREA