Evoluţia cazurilor de coronavirus din ultima perioadă din România a generat mai multe semnale de alarmă la nivelul Guvernului, care nu se mai arată în prezent atât de încrezător că va putea lua o serie de măsuri de relaxare după 1 iulie, conform Capital.ro.

Premierul Ludovic Orban a vorbit, luni, despre evoluţia din ultimele zece zile a cazurilor nou depistate de infectare cu COVID-19. Şeful Guvernului spune că regulile nu au fost respectate în foarte multe locuri, iar riscul de transmitere a virusului a crescut foarte mult.
S-a văzut clar că în foarte multe locuri nu sunt respectate regulile”

Premierul anunţă că miercuri, 1 iulie, va convoca miniştrii şi instituţiile cu atribuţii de control pentru a se realiza o analiză a planului de măsuri, astfel încât să se asigure respectarea regulilor. El cere mobilizare maximă şi prezenţa în teren a tuturor instituţiilor.

„Miercuri voi convoca toţi miniştrii şi toate instituţiile statului care au atribuţii de control, de la Ministerul Afacerilor Interne, cu Poliţie şi Jandarmerie, până la Ministerul Sănătăţii cu direcţiile de sănătate publică, Autoritatea Naţională de Protecţie a Consumatorilor, ANSVSA, pentru a face o analiză a planului de măsuri pentru a asigura respectarea regulilor.

Într-adevăr, s-a văzut clar că în foarte multe locuri nu sunt respectate regulile şi există un risc de transmitere a virusului crescut din cauza nerespectării acestor reguli. Şi pe plaje, dacă la început aşezarea a fost conformă, încetul cu încetul s-a intrat într-o devălmăşie şi aproape nu s-a mai respectat nicio regulă. Înţeleg că este aglomeraţie, dar şi pe terase trebuie respectate regulile de distanţare care sunt stabilite. Poate trebuie gândită o altfel de programare a mersului la masă şi în alte locuri.

Ludovic Orban s-a declarat îngrijorat de imaginile apărute în spaţiul public în care oamenii nu mai respectă distanţarea la terase. El a dat de înţeles că autorităţile vor fi foarte precaute în ceea ce priveşte măsurile ulterioare de relaxare.

1 COMENTARIU

  1. Fata de instinctul de turma ori de ” cireada ca la vite ” … cum se comporta con.tzar.anii nostri pe unde se duc… , TARE MA TEM IO CA … COROVITU’ ASTA IARA SE VA ” INMULTZI ” … SI CA DIN STAREA DE URGENTZA NU VOM IESI DEGRABA si ptr productia de bunuri materiale aducatoare de plusvaloare necesara societatii, vor tebui gasite solutii ” ca-n armata ” … sau mai degraba ” ca la Razboi ” ! Imi dau seama cat de slaba educatie medicala avem cu toata scoala lui Ceausescu si cu toate scolile ” la pune x-ul ” din aceste vremuri… , ale celor care l-au succedat la acest drum spre ” capitalismul ciumei negre ” ! ” Stiupid people ” … pare-se ca se zice … pe ” limba ” multora .

SPUNE-TI PAREREA