Comuna Rodna a fost localitatea cea mai afectată de inundațiile din data de 23.06.2020. Aproximativ 50 de case și 3 străzi au fost afectate de viitură.
De asemenea, zeci de persoane, printre care și mulți copii, au fost evacuate din gospodăriile afectate de inundații și relocate în spații puse la dispoziție de către reprezentanții primăriei Rodna.

Conform informațiilor transmise primarul comunei, Valentin Grapini, în jur de 200 de persoane au primit pachete de hrana, iar un număr de 30 de copii și bătrâni au fost cazați la sediul SVSU Rodna, unde au primit adăpost și mâncare.

În cursul zilei de ieri, administrația comunei a desfășurat lucrări de decolmatare pe albia Râului Magura, dar și pe Valea Marte, strada Garii și în alte zone afectate de viitură.

„După două zile de muncă asiduă, doresc să aduc mulțumiri tuturor celor care s au implicat și au răspuns prezent la apelul nostru: Firma Montana Iugan, Firma Frasinul, Firma Can Nineta domnului Calament Ureche, domnului Mihai Ureche, domnului Grapini Simion și, nu în ultimul rând, SVSU Rodna și Salubrizare Rodna. De asemenea, mii de mulțumiri Pompierilor de la Sângeorz Băi, Năsăud, Bistrița, Jandarmeriei Rodna și Postului de Poliție pentru modul exemplar de mobilizare sprijin și salvare de vieti omenesști. Doamne ajută. Vom continua până la rebilitarea tuturor deficiențelor“, a transmis Valentin Grapini.

Primarul a mai anunțat că a finalizat inventarierea tuturor pagubelor, iar rapoartele operative de calamitate au fost înaintate către Instituția Prefectului Bistrița-Năsăud și comandamentul IGSU Bistrița.

SPUNE-TI PAREREA