Viceprimarul municipiului Bistrița, Cristian Niculae, cel care a inițiat o hotărâre de Consiliu Local pentru diminuarea taxelor în cazul proprietarilor de terase, îi răspunde deputatului PMP BN, Ionuț Simionca, cel care a inițiat ieri o discuție pe aceeași temă.

„În cursul zilei de astăzi, am văzut că a apărut în diverse medii mesajul candidatului PMP la primăria Bistrița Ionuț Simionca, legat de sprijinirea antreprenorilor bistrițeni prin scutirea acestora de la plata taxei de ocupare a domeniului public.

Am observat însă că mesajul este confuz și presărat cu câteva inexactități.

Amintesc că am pregătit o Hotărâre de Consiliu Local cu scopul de a reduce taxa de ocupare a domeniului public având ca beneficiari antreprenorii ce dețin terase care sunt amplasate pe domeniul public.

De asemenea doresc să clarific că o astfel de măsură este nevoie să fie aplicată de la încetarea stării de urgență, cel puțin până la sfârșitul anului 2020 și nu pe durata stării de urgență încheiată în 15 mai, dată până la care tot sectorul HoReCa a fost închis și nu s-au plătit astfel de taxe.

Cu toate acestea, mă bucur să văd că mesajele transmise de către mine către politicienii locali nu au rămas fără ecou.

În acest sens, astăzi, i-am adresat o invitație domnului Ionuț Simionca pentru a avea o discuție și a-i explica în detaliu despre modul în care se poate implica în crearea cadrului legislativ necesar adoptării unei astfel de hotărâri.

Sper să dea curs acestei invitații și astfel să arate că îi pasă cu adevărat de problemele și dificultățile cu care se confruntă mediul local de afaceri“, a transmis viceprimarul Cristian Niculae.

SPUNE-TI PAREREA