Alți 9 angajați ai Spitalului Județean de Urgență Bistrița au fost testați pozitiv pentru Coronavirus, în cursul zilei de ieri, după ce, anterior, 8 asisteste de la neurologie și una de le ATI au fost confirmate.
Întregul personal medical de la secțiile de neurologie și cardiologie a fost testat.
Astfel, la Secția Neurologie, din 21 persoane testate 9 sunt pozitive și 12 negative.
Din fericire, Secția Cardologie a rămas neatinsă de virus, aici fiind și bolnavii cei mai vulnerabili în fața bolii. Din 28 de persoane testate, toate sunt negative.

„Cele 2 secții își desfășoară activitatea la același nivel, multe dintre spațiile administrative fiind de utilizare comună. Rezultatele testării ne demonstrează faptul că la nivelul secției Neurologie o parte din personal nu a respectat întocmai procedurile de utilizare a echipamentelor de protecție și distanțare socială.
Este regretabil faptul ca iresponsabilitatea unor angajați zădărnicesc munca unui întreg colectiv.
În cursul zilei de mâine activitatea secției Neurologie va fi reorganizată astfel încât să nu fie afectată acordarea serviciilor medicale“, a transmis managerul spitalului, Gabriel Lazany.

Reamintim că, de la începutul epidemiei, 35 de cadre medicale (nouă medici, 26 asistenți) și doisprezece persoane parte din personalul auxiliar (infirmiere, brancardier) au fost confirmate cu Coronavirus. Acestora li se adaugă cele 9 cazuri confirmate ieri, totalul fiind acum 44.
Dintre acestea, 28 au fost declarate vindecate.

SPUNE-TI PAREREA