Mai mulți șoferi din Bistrița-Năsăud au fost prinși la volanul mașinilor fără permis sau cu alcoolemie.

La data de 24 iunie a.c., polițiștii Biroului Rutier l-au depistat și oprit în trafic, pentru control, pe un tânăr de 19 ani, din Breaza, conducător al unui autoturism care circula pe un bulevard din Bistrița. Acesta emana halenă alcoolică și a fost testat de polițiști cu aparatul etilotest care a indicat o valoare de 0,54 mg/l alcool pur în aerul expirat. Tânărul a fost condus la spital, unde i s-au prelevat mostre biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

Ca urmare a celor constatate, polițiștii au întocmit dosar penal și continuă cercetările pentru infracțiunea de conducere a unui autovehicul sub influența băuturilor alcoolice.

La data de 24 iunie a.c., un tânăr de 27 de ani, din Piatra Fântânele a fost depistat de polițiștii Biroului Rutier în trafic, în timp ce conducea un autoturism.

În urma verificărilor efectuate, s-a constatat faptul că acesta nu figurează ca fiind posesor de permis de conducere pentru vreo categorie de vehicule. Acesta a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ. În acest caz s-a întocmit dosar penal și continuă cercetările pentru infracțiunea de conducere a unui vehicul fără permis de conducere.

Reținut și cercetat pentru infracțiuni la regimul rutier

În continuarea cercetărilor efectuate, polițiștii din Sângeorz-Băi au dispus reținerea pentru 24 de ore a unui bărbat de 34 de ani, din Sângeorz-Băi, pe care îl cercetează pentru conducere fără permis și conducere cu alcoolemie.

Acesta a fost depistat la data de 19 iunie a.c., în timp ce conducea un autoturism pe raza orașului Sângeorz-Băi, fără a deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule și cu alcoolemie (0,90 mg/l alcool pur în aerul expirat).

În prezent, acesta se află în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă Bistrița-Năsăud și va fi prezentat instanței cu propunere de luare a unei măsuri preventive. În acest caz, cercetările continuă în cadrul dosarului întocmit pentru săvârșirea infracțiunilor de conducerea pe drumurile publice a unui vehicul fără permis și conducerea pe drumurile publice a unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice sau altor substanțe.

SPUNE-TI PAREREA