Odată ce pandemia a lovit, domeniul Horeca a avut de suferit. De-a lungul perioadei, s-au înaintat diferite propuneri de măsuri locale, pentru susținerea patronilor de restaurate și cafenele din Bistrița. Printre ele se numără scutirea acestora de plata taxei aferente ocupării domeniului public.

Deputatul Ionuț Simionca vine în sprijinul acestora și cere oficial, în numele bistrițenilor, ca aleșii locali, să acționeze pentru a susține afacerile în domeniu, scutindu-i temporar de plata taxei pentru utilizarea spațiului public.

Bistrițenii s-au săturat de disputele fără rost din Consiliul Local dintre PSD și PNL. Cer primarului Crețu, viceprimarului Niculae și tuturor aleșilor locali, indiferent de culoarea lor politică, să lase la o parte interesele personale sau de grup și să acționeze în interesul bistrițenilor. Mai precis, le solicit acestora să scutească restaurantele și terasele de vară de la plata taxei pentru utilizarea temporară a locurilor publice. Este o măsură reparatorie elementară pentru restaurantele și terasele din Bistrița care au fost închise de stat pe perioada Stării de Urgență și care au fost nevoite să își trimită în șomaj sau să-și concedieze angajații.

Așa cum am demonstrat în activitatea mea de parlamentar, nu sunt un om al certurilor, sunt un om al faptelor. Discuțiile sunt bune dacă ele produc rezultate pentru oameni. Și în acest caz, important este să îi ajutăm pe bistrițenii care au investit acumulările lor de o viață în afaceri suspendate pe perioada pandemiei. Tocmai de aceea, vin și cu soluția.

Nu fac parte încă din conducerea Primăriei, și nici din legislativul local, dar am redactat Hotărârea de Consiliu Local de scutire de la plata taxei pentru utilizarea locurilor publice a unităților de alimentație publică și terase de vară situate pe domeniul public administrat de autoritățile din subordinea Consiliului Local al Municipiului Bistrița. Aleșii locali din Bistrița nu trebuie să facă altceva decât să și-o asume și să o voteze, aflăm dintr-o postare, pe pagina de facebook, a deputatului PMP.

SPUNE-TI PAREREA