Universitatea „Babeș-Bolyai” Cluj-Napoca preia Universitatea „Eftimie Murgu” Reșița și speră ca exemplul să fie urmat de alte universități mari, pentru distribuirea inteligentă a resurselor academice, conform Descoperă.ro.

Absorbția Universității „Eftimie Murgu” Reșița a fost aprobată luni de Senatul Universității „Babeș-Bolyai” (UBB) Cluj-Napoca. Universitatea din Reșița devine extensie a UBB, având în structură Facultatea de Inginerie.

Demersul de absorbție a Universității „Eftimie Murgu” din Reșița (UEMR) a pornit la propunerea UEMR și a fost susținut în unanimitate de Consiliul de Administrație și Senatul UEMR, iar apoi de Consiliul de Administrație al UBB și de Senat.

Prin preluarea universității din Reșița, UBB a urmărit extinderea bazinului academic pentru specializările existente deja în instituție și ancorarea în proiectele paneuropene de tip Danubius.

De asemenea, este vorba despre o concentrare a resurselor academice, cu impact asupra dezvoltării regionale din Reșița/Caraș-Severin, inclusiv pentru comunitățile românești din zona de graniță cu România.

SPUNE-TI PAREREA