După ce ieri, 23.06.2020, au fost emise mai multe avertizări meteo și hidrologice, efectele preciptaților s-au făcut simțite în cursul serii în tot județul.

Cele mai afectate comune au fost cele de pe Valea Someșului și Valea Ilvelor, unde s-au deplasat, în toiul nopții, președintele Consiliului Județean Bistrița-Năsăud, dar și prefectul județului, Stelian Dolha.

„Am fost prezent în această noapte în mijlocul locuitorilor din Rodna, probabil cel mai greu loviți de aversele dezlănțuite în întreg județul. Numeroase case în care a pătruns apa, curți pline de aluviuni, străzi pe care aproape puteai înota chiar și la două ore după ploaia teribilă și peste tot oameni luptându-se sa-și salveze bunurile agonisite de o viață. Am dispus în calitate de președinte al Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Bistrița-Năsăud intervenția cu încă patru motopompe a forțelor ISU, care alături de SVSU să poată să ofere sprijin cât mai multor familii pentru evacuarea rapidă a apei din case și curți. I-am asigurat pe cei cu care am stat de vorbă că ne vom întoarce pentru o evaluare a pagubelor împreună cu comisia special constituită și că vom căuta soluții de sprijin“, a transmis Stelian Dolha.

SPUNE-TI PAREREA