Deputatul PSD, Doina Pană, a primit flori de la reprezentanții pescarilor din Bistrița-Năsăud, pentru legea cu Radarul Balastierelor.

„Astăzi, la biroul parlamentar, am primit un superb buchet de trandafiri din partea reprezentanților pescarilor din Bistrița-Năsăud, pentru Radarului Balastierelor. Prima surpriză: aceeași reprezentanți, în același birou parlamentar, în 2014, după lansarea Radarului Pădurilor, îmi arătau poze cu dezastrul pe care îl fac pe râuri balastierele și îmi solicitau in calitatea mea de atunci de ministru al Apelor și Pădurilor și un Radar al Balastierelor”, a transmis Doina Pană.

„N-am reușit ca ministru, deși le-am promis, cele două mandate ale mele fiind, din motive obiective, foarte scurte (9 luni, respectiv 6 luni) și dezastrul din Păduri la cote alarmante. Miniștrii care au urmat după mine, pentru că legea nu-i obliga, n-au dorit să preia problema.
Pentru că era o promisiune, singura de altfel neonorată, am găsit o altă cale, calea legislativă. Acum ministrul Apelor, indiferent de culoarea lui politică, este obligat prin lege să creeze prin HG Radarul Balastierelor. A doua surpriză: unul dintre reprezentanții pescarilor, Marius Rus- realizator de emisiuni pentru Ardeal TV, este un fost elev din prima mea promoție de elevi, la Colegiul Tehnic Infoel Bistrița. Este cel mai frumos buchet de flori pe care l-am primit vreodată, simbolizând recunoștința a mii de pescari bistrițeni, și ca să-i citez: “a milioanelor de pescari din România”!”, spune Doina Pană.

3 COMENTARII

 1. Batcă, roșie babușcă,
  Albitură sau plevușcă,
  Șalăule, numai brâuri,
  Știucă din linele râuri,
  Avatule și tu, mreană
  Ichtyotransilvăneană,
  Somnule de heleșteu,
  De pe Someș ori Șieu,
  Apa limpede renască,
  S-avem albia firească,
  Râul să ne curgă bine,
  Oblete, fâță, ghidrine.

  Balastiere, balastiere,
  Râul este cu șantiere,
  Iar la capătul poveștii
  O să ne înghită peștii.

SPUNE-TI PAREREA