Primele evenimente din timpul pandemiei de Coronavirus, organizate în condiții de distanțare socială, au avut loc în acest final de săptămână la Bistrița. Nu doar restricțiile, ci și vremea ploioasă a fost o problemă pentru organizatori, dar mulți bistrițeni au fost, totuși, dornici să iasă din casă pentru a asculta muzică LIVE. 

Primul eveniment a avut loc vineri, 19 iunie, în curtea Complexului Muzeal Județean, unde trupa Iarba Fiarelor și-a lansat albumul de debut, „Desculț”. 

Spectatorilor li s-au pregătit scaune, dispuse la distanță unii de alții.

Compus din 12 piese, albumul „Desculț“ tratează într-o aură proprie diferitele genuri arhaice românești: doina, cântecul de haiducie și cel războinic, cântecul fecioresc, cel de joc, de dor și balada populară. Primul material discografic al formației include single-ul „Domnișor“, lansat în noiembrie 2019, doina de stâmpărare pe ritmuri tribale și jungle ‘Încetuc, cu treabă bună (Ioane)’ și o mantră românească cu hăulituri în aer străvechi.

Sâmbătă, în Pădurea Schullervald, s-a desfășurat a doua ediție a HillTop Festival, organizat de Asociația Pov21. Deși ziua a început prost, cu o ploaie care părea că nu se va mai opri, în jurul amiezii vremea s-a ameliorat, a ieșit soarele și iubitorii de concerte s-au bucurat de timpul petrecut în aer liber. Au concertat E-AN-NA, 7 Pași, Punkarta, The Boulevard, ZELU, DODA, DI ZI, Navzar, Ioana Marti și Ana Burduhos. 

Organizatorii au demarcat, cu bandă, spațiile pentru spectatori, în vederea respectării distanței sociale. Chiar și așa, atmosfera de concert LIVE s-a făcut simțită.

Foto credit: 4D Art

SPUNE-TI PAREREA