Compania de transport în comun din Bistrița și-a exprimat îngrijorarea față de atitudinea pasagerilor care nu poartă mască în autobuz. Transmixt a anunțat că va sesiza autoritățile pentru a regla această problemă.

„Cu regret constatam ca unii calatori ignora obligatia de a purta masca de protectie atat la urcare in mijloacele de transport cat si pe parcursul calatoriei. Aceasta ignorare a regulilor pune in pericol atat sanatatea calatorilor (a dumneavoastra) cat si a angajatilor nostri (conducatorii auto).
In acest sens, suntem foarte preocupati de riscurile generate de comportamentul acestora.
Din pacate, nici compania Transmixt, nici conducatorii auto angajati ai acesteia nu au atributii de control si dreptul de a lua masuri cu privire la acest comportament, de aceea orice atitudine publica este bine venita.
In ceea ce ne priveste, vom sesiza toate autoritatile competente sa intervina in disciplinarea acestor calatori.

Va reamintim ca prin Ordinul 79/2020 privind masuri si reguli in domeniul transporturilor, pe perioada starii de alerta, pentru prevenirea raspandirii COVID-19, „pentru accesul la bordul mijlocului de transport si pe toata durata calatoriei, pasagerii sunt obligati sa poarte masca de protectie, astfel incat sa le acopere gura si nasul.”

SPERAM CA IMPREUNA SA PUTEM STOPA ACEST COMPORTAMENT!“, a transmis compania Transmixt.

SPUNE-TI PAREREA