După 30 de ani, în premieră natională, PSD și PNL au decis o aberație juridică în Parlament pentru a vulnerabiliza la Curtea Constituțională a României legea de impozitare a pensiilor speciale, a comentat deputatul USR BN, Cristina Iurișniți.

„În loc să voteze in Plenul reunit al Camerei Deputaților si Senatului proiectul USR de eliminare a pensiilor speciale ale parlamentarilor, PSD și PNL au decis să se revoteze legea de impozitare a pensiilor speciale, votată deja definitiv miercuri în Camera Deputaților, în calitate de cameră decizională.
Această lege nu trebuia votată din nou în plenul comun!
Oficial, cei care ieri se lăudau că au impozitat pensiile speciale, spun că astfel au vrut să se asigure că legea este constituțională și nu neconstituțională. Dar legea a fost deja adoptată, nu poți adopta de două ori aceeași lege!“, a explicat deputatul.

Reamintim că membrii Comisiei de buget-finanţe din Camera Deputaţilor au decis, miercuri, cu unanimitate de voturi, impozitarea diferenţei între pensia specială şi cea realizată pe baza contributivităţii.

Decizia deputaţilor a fost luată cu voturi 307 „pentru” şi unul „împotrivă”.

Astfel, se va aplica un impozit de 10% pentru pensiile speciale între 2001 lei şi 7000 de lei, iar pentru cele de peste 7001 lei se va aplica un impozit de 85%.

Avocatul Poporului Renate Weber a atacat la Curtea Constituțională a României legea de impozitare a pensiilor speciale.

„Uniunea Salvați România nu a intrat în acest joc de-a pensiile speciale. Parlamentarii USR nu au votat de două ori aceeași lege. Această dinamită, intenționat agățată de legea de impozitare a pensiilor, va exploda la Curtea Constituțională.
Practic, astfel se oferă muniție CCR să declare că fiind neconstitutională această lege, votată ieri de către toate partidele. Iată de ce legea USR, din 2017, de eliminare a pensiilor speciale ale parlamentarilor a fost scoasă astăzi de la vot, chiar de către de către parlamentarii PSD, PNL și UDMR.

Tot astăzi, la scurt timp după repetarea votului în plenul reunit al celor două camere ale Parlamentului, Avocatul Poporului Renate Weber a atacat la Curtea Constituțională a României legea de impozitare a pensiilor speciale.
Iată că ceea ce USR spunea demult, se adeverește din nou. Partidele politice tradiționale trebuie să înceteze cu acest joc duplicitar și perfid, de alba-neagra cu proiectele de legi de eliminare ori de impozitare a pensiilor speciale!
Dacă legea adoptată de două ori pentru impozitarea pensiilor speciale va pica la Curtea Constituțională, domnul Ciolacu (PSD) și domnul Roman (PNL) trebuie să își dea demisia!“, a declarat Cristina Iuroșniți, în cursul zilei de ieri, 18.06.2020.

SPUNE-TI PAREREA