Echipa de voluntari Tășuleasa Social realizează marcarea traseului Via Transilvanica în județul Harghita, un demers deloc ușor având în vedere starea vremii. Aceștia sunt însoțiți și de principele Nicolae, care a străbătut, alături de ei, drumurile noroioase, pe care au găsit și urme de lupi și urși.

 

De aproape o săptămână, o echipă de voluntari Tasuleasa Social se pornește în fiecare dimineață la drum, cu pensule și vopsea, având misiunea de a marca porțiunea de traseu de pe teritoriul județului Harghita.

Aceasta ar fi varianta mai scurtă a poveștii, în varianta extinsă ar trebui să menționăm că personajele noastre fac acest lucru pe o vreme care invită poate la stat în casă, la un pui de somn, oricum numai la aventură nu. Cu toate acestea, băieții care sunt acum pe traseu au învățat foarte repede cum să își facă treaba după vorba din popor, fie ploaie, fie vânt, sau în cazul lor mai precis, potop. Nu e o sarcină ușoară, ceea ce ne reamintește că Via Transilvanica merită tot entuziasmul de care suntem în stare și că uneori va trebui să îl căutăm în interiorul nostru, mai ales atunci cand drumul devine greu.

Deși vremurile (și vremea) sunt nesigure, am transformat îngrijorarea în energie pozitivă pentru că tot ceea ce trăim și simțim acum este doar un nou capitol din istoria drumului nostru, pe care nici în ruptul capului nu am vrea să îl ratăm.

Vă mulțumim băieți că mergeți mai departe și că înfruntați furtuna! Îi mulțumim și lui Nicolae al Romaniei, ambasador al drumului Via Transilvanica, pentru că a rămas pe traseu împreună cu ceilalți voluntari Tășuleasa!
Cale bună, dragii noștri! Să vă duceți treaba până la capăt, chiar dacă e mai greu de această dată.

Desigur, o serie de fotografii direct de pe teren, cu băieții și cu drumul (și furtuna), a transmis Tășuleasa Social.

SPUNE-TI PAREREA