Deputatul PSD, Doina Pană, a anunțat că inițiativa sa privind “radarul balastierelor” a fost votată în Parlament.

„Pentru ca stoparea dezastrului produs de balastiere pe râurile din România să nu mai reprezinte doar o opțiune ci o obligație a ministrului Apelor, am inițiat modificarea și completarea Legii Apelor 107/1996 încât acest lucru să fie stabilit prin lege. Pe scurt: am prevăzut prin lege ca pe principiul Radarului Pădurilor să fie creat un Radar al Balastierelor!”, a anunțat Doina Pană.

“Astăzi (n.r. -miercuri), la ședința de Plen, am avut marea bucurie ca inițiativa mea să primească 235 de voturi “pentru”, mai mult decât suficiente pentru ca să fie adoptată! Mulțumesc tuturor celor 234 de colegi deputați, din toate partidele (mai puțin USR!) pentru votul lor! Este un vot nu doar impotriva furtului de agregate și produse minerale ci și impotriva distrugerii albiilor râurilor, a afectării pânzei freatice și a populațiilor de pești”, a transmis Doina Pană.

2 COMENTARII

 1. Lipan, roșie babușcă,
  Albitură ori plevușcă,
  Știucă din linele râuri,
  Șalăule, numai brâuri,
  Oblete și tu, ghidrine,
  Să vă curgă râul bine.
  Dintr-o albie firească,
  Apa limpede renască.

  Balastiere, balastiere,
  Râurile sunt șantiere,
  Și la capătul poveștii,
  O să dispară și peștii.

 2. Aici pescarii bistrițeni fac o invocație către Lipan, către Babușca Roșie și alți pești locali ca să le explice dumnealor cum stă treaba cu râurile din județul nostru. Răspunsul pare pesimist deși dl. Lipan, cel pe care credem că-l știm, este un pește plin de viață.

SPUNE-TI PAREREA