Cinci bărbați din Bistrița-Năsăud, cu un istoric de infracțiuni comise în Irlanda, Germania, Italia sau Spania, au fost prinși de către polițiștii Bistrițeni. În doar câteva zile, polițiștii au depistat și au încătșat persoane din Reteag, Bistrița și Salva, acre au fost predate autorităților din țările în care erau cercetate ori aveau deja de ispășit pedepse.

În 15 iunie, a fost prins un bărbat de 35 de ani, din Bistrița, urmărit internațional. Pe numele lui, autoritățile judiciare irlandeze au emis un mandat european de arestare, aceasta fiind cercetat pentru agresiune sexuală, comisă în anul 2018, pe teritoriul Irlandei.

La data de 12 iunie a.c., poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale – Compartimentul Urmăriri, împreună cu polițiști din cadrul Secției 6 Poliție Rurală Năsăud l-au depistat pe un tânăr de 22 de ani, din Salva, care era urmărit internațional.
Pe numele celui în cauză, autoritățile judiciare din Germania au emis un mandat european de arestare, aceasta fiind cercetat pentru comiterea infracțiunilor de furt comis în bandă și falsificare de documente, pe teritoriul Germaniei.

La data de 11 iunie a.c., poliţiştii Serviciului de Investigații Criminale al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bistrița – Năsăud au depistat doi bărbați, de 48 de ani, respectiv 52 de ani, ambii din Reteag, care erau urmăriți internațional.
Pe numele celor doi, autoritățile judiciare din Italia au emis mandate europene de arestare. Bărbatul de 48 de ani are de executat unui rest de pedeapsă de 4 ani, 11 luni și 29 zile închisoare dintr-o pedeapsă totală de 6 ani, aplicată pentru săvârșirea infracțiunilor de rele tratamente aplicate membrilor de familie, violență sexuală, hărțuire, furt și amenințare, pe teritoriul Italiei. Pe numele bărbatului de 52 de ani, autoritățile judiciare din Italia au emis un mandat european de arestare, acesta fiind condamnat la 6 ani, 3 luni și 10 zile de închisoare, pentru săvârșirea infracțiunilor de punere sau menținere în stare de sclavie și rele tratamente aplicate membrilor de familie, pe teritoriul Italiei.

De asemenea, la aceeași dată, poliţişti din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale, împreună cu polițiști din cadrul Poliției orașului Beclean și Secției 5 Poliție Rurală Petru Rareș l-au depistat pe un tânăr de 26 de ani, din Reteag, urmărit internațional. Pe numele acestuia, autoritățile judiciare spaniole au emis un mandat european de arestare, fiind condamnat la 12 ani de închisoare, pentru săvârșirea infracțiunii de agresiune sexuală (viol), pe teritoriul Spaniei.

SPUNE-TI PAREREA