În urma cercetărilor efectuate într-un dosar penal de furt, polițiștii Biroului de Investigații Criminale au identificat un bărbat de 34 de ani, din Valea Stanciului, județul Dolj, bănuit de comiterea faptei.

Din investigațiile efectuate până în prezent a reieșit faptul că, la data de 13 iunie a.c., acesta ar fi sustras un telefon mobil și suma de 1700 de lei, dintr-un supermarket din Bistrița, de pe o casă de marcat. Bunurile, în valoare de 1700 de lei, aparțineau unei angajate și au fost recuperate de polițiști și restituite păgubitei.

Prejudiciul a fost recuperat, iar polițiștii de la Biroul de Investigații Criminale Bistrița continuă cercetările pentru documentarea activității infracționale a bărbatului.

AVEȚI GRIJĂ DE BUNURILE DUMNEAVOASTRĂ! Vă rugăm să nu permiteți
accesul unor persoane străine în curte și locuință!

Din practica judiciară este cunoscut faptul că cele mai frecvente metode de
înșelăciune, dar și de comitere a unor furturi, au în comun faptul că escrocilor li se permite accesul în curte și locuință. Ulterior, sub diverse pretexte și calități mincinoase, reușesc fie să înșele victimele, fie să sustragă bunuri pe care le pot observa cu ușurință după ce au pătruns, fără probleme, în locuință sau curte.

Totodată, chiar și pe timpul zilei, ușa de acces în locuință sau curte trebuie să rămână încuiate! Hoții pot profita de acest fapt și, sub diverse pretexte, pătrund neinvitați în locuință (pentru o cană de apă, pretind ca vând/cumpără diverse bunuri etc).

Un astfel de caz a avut loc ieri, 15.06.2020, în localitatea Lunca Ilvei, când, mai multe persoane au pătruns în incinta unei locuințe sub pretextul că achiziționează deșeuri metalice, iar după plecarea acestora, proprietara, o femeie în vârstă de 40 de ani, a observat că i-au dispărut o geantă și un portofel.

Femeia a sesizat imediat Poliția și a reținut semnalmentele importante, care au ajutat la identificarea lor. Au intrat pe fir polițiștii, iar la scurt timp, a fost depistată și oprită în trafic, pe raza localității Ilva Mare, o mașină în care se aflau trei adulți și doi copii, toți din județul
Sălaj.

Aceștia au fost conduși la sediul postului de poliție Ilva Mare, unde au fost
identificați. În urma verificărilor, polițiștii au constatat faptul că unul dintre aceștia, un bărbat de 40 de ani, din Șimleul Silvaniei, județul Sălaj, ar fi sustras bunurile din locuință, de pe o masă. Geanta a fost găsită în apropierea locuinței, unde a fost aruncată.

Cercetările în acest caz sunt continuate de către polițiștii de la Secția 7 Poliție Rurală Sângeorz-Băi în cadrul unui dosar penal de furt calificat.

SPUNE-TI PAREREA