La un după moartea președintelui Comunității Evreilor din Bistrița-Năsăud, Fredi Deac, a fost inaugurat Monumentul „Memorialul Vieții”, înălțat chiar de el ca tribut pentru memoria evreilor deportați în lagăre.

Cu această ocazie a avut loc o reuniune omagială în memoria sa, cu participarea mai multor oficialități, printre care prefectul județului, Stelian Dolha, vicepreședintele Consiliului Județean, Vasile Puica, managerul Bibliotecii Județene – Ioan Pintea, managerul Centrului pentru Cultură – Gavril Țărumure ș.a.

„A fost un om care s-a implicat trup și suflet în comunitatea evreiască și care a lăsat în urma sa o comunitate mult mai săracă spiritual. Fredi Deac era un liant pentru evreii din județul nostru, o persoană care prin firea sa aducea oamenii mai aproape, oferind un exemplu pentru comunitățile mici de pretutindeni. Exemplul său este o lecție care învață evreii rămași să păstreze legăturile între ei, întrucât îi leagă nu doar confesiunea, cât și istoria încărcată de momente grele de încercare. Aducându-i acest omagiu omului care a fost Fredi Deac, contribuim la perpetuarea unui spirit comunitar demn, care merită oferit exemplu indiferent de confesiunea religioasă pe care o avem.”, a transmis prefectul Stelian Dolha.

SPUNE-TI PAREREA