Viceprimarul Municipiului Bistrița, Cristian Niculae, a inițiat un proiect de hotărâre prin care dorește reducerea cu 50% a taxei de ocupare a domeniului public până la finalul anului 2020, pentru proprietarii de terase. Acesta are nevoie de un cadru legal, creat de Guvern.

„Am sperat până în ultimul moment că Guvernul PNL va fi responsabil și deschis față de situația foarte grea a antreprenorilor din domeniul HORECA – printre cei mai greu loviți în această perioadă de pandemie.

Am sperat până în ultimul moment că Guvernul PNL va crea cadrul legal prin care autoritățile locale să poată reduce taxa de ocupare a domeniului public cu aplicare imediată.

Din păcate, în lipsa acestui cadru legal pe care Guvernul liberal nu a dorit să-l creeze, deși am solicitat acest lucru încă de la începutul lunii mai, printr-un memoriu adresat primului ministru, sunt nevoit să retrag de pe ordinea de zi a ședinței extraordinare de Consiliu Local proiectul de hotărâre privind reducerea cu 50 % a taxei de ocupare a domeniului public până la finalul anului 2020.

Avem proiectul pregătit și îi asigur pe antreprenorii bistrițeni că imediat ce vom avea cadrul legal asigurat vom adopta în Consiliul Local acest proiect.

Am fost și sunt aproape de toți antreprenorii din Bistrița și alături de cei care dezvoltă afaceri în centrul pietonal al Bistriței, deoarece eu consider că un centru de oraș viu și animat atrage și dezvoltă turismul local și însuflețește Bistrița.
Din aceste considerente, anul trecut, am decis desfășurarea unui număr cât mai mare de evenimente pe pietonalul din centrul orașului.

Reiau apelul meu către toate partidele din Bistrița, care au reprezentanți în guvern, să facă demersuri imediate, pentru ca această modificare legislativă să fie adoptată în cel mai scurt timp. Avem nevoie de implicare și acțiune ASTĂZI, nu anul viitor!“, a transmis Cristian Niculae.

1 COMENTARIU

  1. “Interesul poartă fesul” este un vechi proverb care se referă la cineva care face anumite acţiuni numai pentru a dobândi avantaje. In cazul viceprimarului Cristian Niculae (alias Wannabe), insistenta de reducere cu 50% a taxelor pentru terase să fie oare total dezinteresată si fără nici o legătură cu interesul familiei sale implicată în domeniul HoReCa și care detine spații închiriate pe domeniul public in centrul istoric al Bistritei? Sau faptul că singura stradă de pământ aflată in proces de modernizare este Valea Ghinzii este absolut întâmplător fără nici o legătură că acolo este si casa lui Wannabe. De altfel, la Bistrita această meteahnă este mai veche. Prin anul 2011, la finalul primului mandat al primarului Cretu s-au anunţat demararea lucrărilor de asfaltare pe 11 străzi începând cu strada Moşilor. Primarul Cretu argumenta la acea vreme că alegerea străzii pe care locuieşte el pentru reabilitare s-a făcut pe considerentul că acolo există 5 blocuri, fiind singura stradă neasfaltată cu un număr aşa mare de locuinţe. La finele anului 2012, absolut din întâmplare a fost asfaltată strada Ulmului din Unirea, fără nici o legătură cu faptul că acolo si-au construit locuinte preşedintele Consiliului Judeţean Bistriţa-Năsăud, Emil Radu Moldovan, şi alti demnitari din administratia locală. Si exemplele ar putea continua.

SPUNE-TI PAREREA