Proprietarul unui câine a fost sancționat de jandarmii din cadrul Detașamentului 1 Mobil Bistrița, după ce mai mulți trecători au semnalat prin intermediul 112, faptul că patrupedul se afla nesupravegheat pe strada Nicolae Titulescu din municipiul Bistrița. Având în vedere faptul că animalul era destul de agitat și lătra sau alerga în încercarea de a-i mușca pe cei care treceau prin zonă, a fost solicitată intervenția jandarmilor la fața locului.

Ajunși în zonă jandarmii l-au identificat pe cel căruia îi aparține câinele și l-au sancționat cu 500 de lei amendă pentru lăsarea în libertate a acestuia.

Proprietarii de animale trebuie să cunoască faptul că în conformitate cu legea nr. 61 din 1991 repubicată, pentru sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice „lăsarea în libertate ori fără supraveghere a animalelor care pot reprezenta un pericol pentru persoane sau bunuri”, constituie contravenție și se sancționează cu amendă de la 100 la 500 lei amendă.

1 COMENTARIU

  1. Vai da cati caini hoinari si telelei exista pe strazi si prin locurile adiacente municipiului … si nimeni nu-i aduna. De impuscat in localitate este interzis si sunt ocrotiti de lege, iar de prins nimeni nu-i prinde sa-i adune undeva , ptr ca necesita cheltuieli publice , de care edilii se feresc ca dr.acu de tamaie !
    Nu pricepem de ce nu sunt ocrotite toate animalele si de ce porcii, gainile, vitele , oile si alte asemenea se sacrifica … fara mila … si de ce niste vietuitoare , care si ele au dreptul la viatza de altfel… , nu sunt tinute sub control strict si acolo unde nu au un stapan, sa fie prinsi si eutanasiati , iar pielile lor valorificate industrial .
    Mai, din prea multa mila ori dragoste fata de anumite animale ( domestice ori salbatice )scapate de sub control strict , intr-o zi … o sa ne umple dr.acului alta pandemie . ” Ptiu, fuschea pe limba ” … !

SPUNE-TI PAREREA