Elevii mai au câteva zile de școală, aceasta urmând să se termine vineri, 12 iunie. Singura variantă de organizare a festivităților de încheiere este, însă, pe platformele online.

Ministerul Educației și Cercetării a transmis, conform g4media.ro, un punct de vedere în care arată că organizarea serbărilor de sfârșit de an, în curtea școlii, cu participarea elevilor, cadrelor didactice și părinților este interzisă.

„În România, la ora actuală, este instituită, pentru o perioadă de 30 de zile, starea de alertă, în conformitate cu prevederile Legii nr. 55/15 mai 2020, urmare a evoluției situației epidemiologice naționale și internaționale, determinată de răspândirea noului coronavirus/SARS-CoV-2. În conformitate cu prevederile Legii nr. 55/15 mai 2020, revenirea în unitățile de învățământ vizează doar elevii din clasele a VIII-a, a XII-a, a XIII-a, anii terminali din școala profesională și școala postliceală, în condiții de siguranță, întrucât, începând cu data de 2 iunie, pentru o perioadă de două săptămâni, se derulează doar activități de pregătire și consiliere pentru examenele naționale, în contextul respectării unor măsuri stricte de prevenire/protecție”, a transmis Ministerul Educației.

SPUNE-TI PAREREA