Starea deplorabilă în care se află cimitirul din Bistrița, strada Tărpiului, a fost semnalată de către un bistrițean care a realizat fotografiile în data de 5 iunie 2020.

„Așa arata Cimitirul Ortodox de pe str.Tărpiului, astazi 05.06.2020, bălăriile sunt mai înalte decât monumentele funerare… oare Protopopiatului Bistriței, care-l administrează îi place cum arată acest cimitir???? O bătaie de joc“, a semnalat el.

Situația a fost comentată și de către Adrian Chereji.

„Rușinea Bistriței!
Ce se întâmplă cu taxele încasate? Protopopiatul ar trebui să dea un raport financiar, cât încasează și pe ce se cheltuiesc banii.
Bălăriile acoperă mormintele, mai nou se îngroapă decedații pe cărările dintre morminte, gardul spre str. Tărpiului stă să cadă, în cimitir nu e nici o regulă, câțiva indivizi fac legea acolo.
Dacă Protopopiatul Ortodox Bistrița nu ia măsuri ar trebui să intervină instituțiile abilitate ale statului pentru a opri acest focar de infecție și a verifica situațiile financiare“, a spus Chereji.

Reprezentanții Protopopiatul Ortodox Bistrița au precizat că, între timp, iarba a fost cosită.

1 COMENTARIU

  1. A fost cosita doar partial, in partea de jos a cimitirului, in partea de sus e tot asa, cel putin azi, duminica Rusalilor, iarba in partea de sus a cimitirului este tot asa ca in poze………..

SPUNE-TI PAREREA