Deputatul PSD de Bistrița-Năsăud, Doina Pană a explicat, pe Facebook, care sunt cele mai importante legi votate  în Parlament. Potrivit deputatului Doina Pană, trei legi sunt extrem de importante.

„1. Am redat copiilor dreptul la alocație dublată, respingând ordonanța Guvernului PNL de amânare a aplicării legii până la 1 august. Pentru cei care se lamentează că “de unde bani”, menționez că am indicat și resursa bugetară și nu mă refer la cei 80 de miliarde lei imprumutați de Cîțu în 7 luni, fără să sprijine în vreun fel economia și fără niciun beneficiu pentru populație (!), ci la reducerea cheltuielilor pe care le fac ministerele Guvernului PNL la capitolul “Bunuri și Servicii”.

Concret: În 2019, Guvernul PSD, cu 24 de ministere, avea alocată suma de 40 miliarde lei pentru “Bunuri și Servicii” iar în 2020, Guvernul PNL, cu doar 16 ministere, și-a alocat suma de 51 miliarde lei, cu 11 miliarde mai mult!!!
Pentru dublarea alocațiilor copiilor sunt necesari doar aprox 7,5 miliarde lei/an.

2. După doi ani de dezbateri în Parlament, am votat stoparea vânzării terenurilor agricole pentru străini! Aceștia pot achiziționa teren agricol abia după ce s-a epuizat dreptul de preemțiune pentru copropietari, familie, rude și tineri fermieri români.
Punctul de vedere al Guv PSD în 2018 a fost “pozitiv” iar cel al Guv PNL, în 2020, este “negativ”!
Mai mult, PNL și USR au anunțat că vor contesta legea la CCR!

3. Am votat, încă o dată, pentru stoparea sclaviei moderne practicată de multinaționale! Mai precis, am reexaminat, la cererea Președintelui României, și am revotat amendarea Codului muncii încât amenzile pe care le platesc patronii pentru depășirea orelor suplimentare prevăzute prin lege, să fie de 1500÷3000 de lei per angajat și nu 1500÷3000 de lei per total. Acum, președintele este obligat să promulge noua formă a legii! Evident, PNL și USR s-au opus! Ca de obicei, pentru tot ce este în favoarea românilor, PNL și USR se opun!”, a transmis Doina Pană.

3 COMENTARII

 1. Jucati baba oarba cu banii, va bateti cu pumnul in piept ca si gorilele , dar sunteti exact acelasi lucru. Politicieni de aceeasi valoare.

 2. Prin pădurea cu colode,
  Pănetul de sub Zăpode,
  Montează electro-diode.
  Pune mâna pe mezdrea,
  Marchează clar cărarea,
  Iar noi mergem după ea.

  Prin păduri roșii cu sorbi
  Unde nu croncăne corbi,
  Lelea plimbă doi cai orbi,
  Șase cioate, opt surcele:
  Du-te, lele!… Du-te, lele!
  Că ne-mpiedicăm în ele!

 3. Proasta gandire ! Trebuia ca terenurile care le exced romanilor , nu si le lucreaza si le lasa abandonate, dupa 1 un an de zile sa intre din oficiu inapoi in proprietatea statului roman , SA NU SE MAI INSTRAINEZE ALTUI CETATEAN STRAIN SI TOATE CONTRACTELE DE VANZARE-CUMPARARE SI INTABULARILE FACUTE CU STRAINII SA FIE ANULATE , iar terenurile, daca nu si le iau inapoi cei care si le-au vandut, sa treaca in proprietatea statului roman . PUNETI STOP DESFIINTZARII ACESTEI TZARI CARE INCA SE MAI CHEAMA ROMANIA ! NU FITZI NA.ROZI, CA ASTA SE URMARESTE !

SPUNE-TI PAREREA