Localnicii din mai multe comune din Bistrița-Năsăud, printre care Leșu Ilvei, Ilva Mare, Runcu Salvei, Tiha Bârgăului și Mureșenii Bârgăului sunt disperați din cauza atacurilor animalelor sălbatice. Aceștia au suferit pagube importante după ce lupii le-au sfâșiat animalele din gospodărie.

„Nu mai știm ce să facem, oamenii sunt afectați de animalele sălbatice care atacă gospodăriile. În fiecare primăvară, animalele din gospodării sunt omorâte de lupi, vara, ursul atacă oile iar toamna culturile sunt distruse de mistreți. Oamenii rămân fără munca din timpul anului iar autoritățile nu fac nimic. Ni s-a transmis că lupii sunt protejați de lege. În acest caz, cred că ar trebui găsite soluții care oamenii să fie despăgubiți. Am făcut mai multe sesizări, dar probabil că este vorba de un vid legislativ. Cred că, totuși, autoritățile competente, ar trebui să găsească o soluție pentru această problemă. Facem un apel către Garda Forestieră, Ministerul Mediului și alte instituții abilitate să găsească o soluție pentru acești oameni care în fiecare an sunt afectați de atacurile animalelor sălbatice”, a declarat primarul comunei Leșu, Ioan Pop, pentru InfoBistrița.ro.

1 COMENTARIU

  1. Asta fac ,vâneazã ! Pãcat ca țăranii sunt păgubiți si suferă dar sunt convins ca daca nu am distruge padurile si habitatul lor natural la viteza pe care o facem probabil nu ar mai ajunge la gospodăriile oamenilor .

SPUNE-TI PAREREA