Mai multe infracțiuni contra siguranței circulației pe drumurile publice au fost depistate în flagrant, de polițiști.

La data de 2 iunie a.c., cu ocazia acțiunilor preventive și de monitorizarea a traficului rutier, polițiștii Secției 1 Poliție Rurală Bistrița au oprit, pentru control, un moped care circula pe drumul județean 173C, prin localitatea Budacu de Jos.

În urma verificărilor efectuate, a reieșit faptul că vehiculul nu este înregistrat sau înmatriculat, iar conducătorul auto, un minor de 16 ani, din localitate, nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule. Acesta a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ. Cercetările continuă sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducerea unui vehicul neînmatriculat și fără permis.

Totodată, pe drumul județean 172G, polițiștii au oprit în trafic, pentru control, un autoturism care circula prin localitatea Budacu de Jos. A fost identificat conducătorul auto în persoana unui bărbat de 63 de ani, din localitate, care nu deține permis de conducere. Acesta a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,18 mg/l alcool pur în aerul expirat. În acest caz continuă cercetările sub aspectul comiterii infracțiunii de conducerea unui vehicul fără permis de conducere.

De asemenea, tot ieri, pe drumul județean 154C, prin localitatea Sebiș, polițiștii l-au oprit în trafic, pentru control, pe un tânăr de 22 ani care conducea un autoturism, deși nu deținea permis pentru vreo categorie de autovehicule.

Rezultatul testării cu aparatul etilotest a fost de 1,06 mg/l alcool pur în aerul expirat. Ca urmare a celor constatate, polițiștii au întocmit dosar penal și continuă cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducerea unui vehicul fără permis de conducere și sub influența băuturilor alcoolice.

SPUNE-TI PAREREA